• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Humphrey DavelaarCURAÇAO – Gedeputeerde Humphrey Davelaar is in Den Haag om een eventuele samenwerking met de gemeente te beginnen. Hij wil de in Nederland wonende Antillianen aan een baan op Curaçao helpen.

Davelaar en de gevolmachtigde minister Marcel van der Plank hebben samen met Curaçao Tourism Board (CTB) en Curaçao Hospitality And Tourism Association (CHATA) een bezoek gebracht aan het stadshuis van Den Haag. Daar hebben zij samen met wethouder Rabin Baldewsingh (Leefbaarheid) gepraat over de mogelijkheden om Antillianen terug te halen naar Curaçao en een eventuele samenwerking om dit te bewerkstelligen.

Banen vrij
De voorspelling is dat er in de komende jaren voornamelijk banen vrijkomen in de toeristische sector en de hospitality sector. Daarom bracht de delegatie een bezoekje aan de Startbaan, een horecaopleiding speciaal opgericht voor werklozen en laag opgeleiden vanuit gemeente Den Haag. Leerlingen aan deze instelling worden in relatief korte tijd opgeleid tot restaurantpersoneel en krijgen een kans om snel aan de slag te gaan.

2 reacties op “Davelaar wil Antillianen terug”

  1. Mijn reactie als Antilliaan is het volgende. Ik vind het een goede gedachte van Dhr. Davelaar. Ik ben wel een s met de opmerking hiervoor gemaakt. Het betreft niet alleen de salarissen maar ook de arbeidsvoorwaarden. Met name de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bedroevend en en wekken bij de indruk dat menige werkgever in de horeca sector niets op heeft met zijn personeel. Uitbuiting is de eerste gedachte die bij mij opkomt. Mijn ervaring op Curacao(en dat heb ik genoeg in allerlei varianten in kleuren en geuren) na jarenlang in het buitenland gewoond te hebben zie ik op Curacao weinig inverstering op het gebied van scholing van de werkers in deze sector. Gelukkig zijn er wel positieve ontwikkelingen. Toch blijft bij de vraag hoeveel van de huidige werkgevers in deze sector zijn personeel de kans geeft om zich bij te laten scholen. Nee, men houd ze liever dom wat ook bepalend is voor de hoogte van de salaris en niet te spreken over de vakantiedagen die enkel opgenomen kunnen worden wanneer de baas dit bepaald. Mijn opmerkingen in het algemeen kan ik met naam en toenam aangeven indien gewenst. Mij gaat het erom dat er aandacht komt voor de horeca sector op mijn eiland als er sprake is arbeidsvoorwaarden. Dit zou dHr. Davelaar helpen met een antwoord te krijgen waarom de antillianen zich eerst goed zullen bendenken voordat zij terug gaan. De hoogte van de salaris is niet het belangrijkste maar er dient evenwicht te zijn in de primaire en de secudaire arbeidsvoorwaarden. Ik constateer eerder uitbuiting in bepaalde goed aangeschreven horeca aangelegenheden dan dat er gebruik wordt gemaakt van mogelijkheden om de betrokkenheid van de werknemers te vergroten.
    Ik wens u veel wijsheid en succes toe.

  2. Ze kunnen beter met de ondernemers op het eiland praten, zodat salarissen word opgetrokken