• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sunset Waters Beach Resort op Santa Martha is tegenwoordig een verlaten plek. Volgens omstanders ziet het resort eruit als een antikraak pand. Degenen die in februari het resort gestript hebben, hebben veel schade aangericht.

Het resort ging in november 2009 failliet vanwege geldgebrek. Het faillissement zou grotendeels veroorzaakt zijn doordat afspraken die de eigenaren met het Eilandsgebied gemaakt hebben niet werden nagekomen. Onder andere vanwege oude stroom- en waterrekeningen die zich bleven opstapelen, konden andere investeringen in het resort niet doorgaan. Uiteindelijk kostte dat Sunset Water Beach Resort de kop.

Problemen en geschillen
De Amerikaanse aandeelhouder, Steven Bismarck Brackett, is cliënt van Annemarijke Bach Kolling van advocatenkantoor Spigthoff. Bach Kolling over wat er nu gaat gebeuren met het resort: “Dit stuk grond op Santa Martha is één van de mooiste plekken op dit eiland, daarom wil mijn cliënt zo snel mogelijk weer iets moois maken van het resort. We hebben nu nog te maken met juridische problemen en geschillen met het Eilandsgebied, maar als dit eenmaal is opgelost, wil mijn cliënt zo snel mogelijk beginnen met de herstart.”

Uitspraak hoger beroep
De afspraak tussen het Eilandsgebied en de aandeelhouders was dat alle schulden zouden worden kwijtgescholden en dat de Amerikaanse eigenaren met een schone lei konden beginnen. “Dit was echter niet het geval. Aan het einde van deze maand komt de uitspraak in hoger beroep en ik hoop echt dat mijn cliënt eruit komt met het Eilandsgebied. Zo niet, dan dient mijn cliënt een schadeclaim in”, benadrukt Bach Kolling.

6 reacties op “Sunset Water Beach ‘antikraak’ Resort”

 1. @Henk: zijn je alter ego’s Ferd, Juul en consorten nog steeds bezig met slopen? Net of die dingen niet in Nederland gebeuren? Daar trekken ze complete keukens en badkamers uit een nieuwbouw woning… en dat doen dan alle inwoners van Nederland?

 2. Leuk om de reacties te lezen over Sunset waters met goeie herinneringen! En vooral omdat m’n (wijlen)vaders naam bij staat “Rudy”. Hij is helaas daar ter plekke op Sunset Waters aan een acute hartaanval overleden. Hij was een geliefde man daar door zijn colega’s, eigenaren en toeristen! Hij was de sfeermaker van de hotel en deed zijn werk daar met heel veel plezier, hij hield veel van mensen!

  Groetjes Michele

 3. Hallo Henk,wij zijn inderdaad geschrokken van de ravage op Sunset,alles was meegenomen of vernield.Wij hebben de mensen op Curaçao leren kennen als heel behulpzaam en sympathiek,zowel jeugd als oudere mensen.Ook in België en Nederland heb je vandalen die alles verpesten voor de rest.Misschien moet je op Curaçao wonen of in ieder geval langer verblijven om dit alles te ervaren.Voor ons is het steeds leuk en gezellig geweest.We kijken weer uit naar juni !!!!!

 4. Christiane Vercammen, goed om te horen dat jullie zo weg zijn van ons eiland. Neem aan dat jullie dat minder zijn van de bewoners van dit eiland.

  Want als je Sunset Waters nu ziet zie je het faillissement van het Curacaos fatsoen. Alles wat los maar ook alles wat vast zat is door hen zonder enige scrupules geroofd. En dit is niet het enige gebouw. Ook schoolgebouwen worden niet ontzien (ga eens kijken naar barakken van de school op Brakkeput, daar zijn zelfs de daken weggeroofd).

  In en in triest. En dan maar zeggen nos mes por. Nos mes por robar ja, ingegeven door graaiers als Schotte, van Rijn en hun belachelijke prive fotograaf.

 5. Wij hebben de 3 laatste jaren van Sunset nog meegemaakt, aan deze vakantie’s hebben wij alleen maar goede herinneringen.Geen luxe kamers en overdadige buffetten, wel netjes en goed maar eenvoudig eten.Het personeel was grandioos,we hebben nog steeds contact met enkele van hen.Het resort was inderdaad aan renovatie toe .WIj zijn helemaal weg van Curaçao en hebben de 2 afgelopen vakantie’s een ander resort geboekt.We zijn ook weer gaan kijken bij Sunset ,we vonden inderdaad een ravage maar…….het is en blijft het mooiste plaatsje van het eiland.Dus graag een seintje als we er weer terecht kunnen.

 6. ben 6 jaar aaneengesloten met familie op vacantie geweest toen bestond het csino nog maar toen het casino gesloten werd konden wij altijd rekenen op Rudie +of het andere personeel die haalden en brachten ons altijd naar Willemstad.
  jammer dat het zo gelopen is ,ik ging altijd vissen vanaf de pier totdat hij ingestort was ,na wederopbouw zal ik zeker een van de eerste zijn die terug komt.heb er altijd een leuke tijd gehad
  groetes en misschien tot ziens A TILEMANS
  HUGO VAN DE GOESSTRAAT 12
  5171XM .KAATSHEUVEL
  NEDERLAND.