• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Directeur van Scheepvaart en Maritieme zaken, Jan Sierhuis, is bezig met het uitzoeken van de mogelijkheden voor een veerdienst rondom Curaçao. “Het wordt misschien tijd om de dienst weer terug te brengen. Eerst moet er onderzoek gedaan worden naar vraag en aanbod”, vertelt Sierhuis. 

De directeur meldt dat er een aantal specifieke punten zijn waar rekening mee gehouden moet worden. “In het verleden zijn er veel problemen geweest met de veerdiensten. Deze problemen moeten besproken worden met de overheid, om te voorkomen dat zij zich weer voordoen. Daarnaast heb je te maken met het soort veerdienst, wat voor boot ga je inzetten? Er zijn altijd ontwikkelingen op de ferrymarkt”, legt Sierhuis uit. Ook wordt er rekening gehouden met de nieuwe politieke ontwikkelingen tussen de Caribische eilanden.

Overleg met overheid
“Straks bestaan de Nederlandse Antillen natuurlijk niet meer, wordt Curaçao autonoom en is Bonaire een bijzondere gemeente van Nederland. Je krijgt te maken met meer dan één overheid. Hier moeten dan weer afspraken over worden gemaakt”, gaat de directeur verder. Sierhuis wil eerst alle zaken in kaart brengen en daarna naar de overheid stappen om te overleggen. Als dat gesprek positief is, worden er plannen gemaakt voor nieuwe veerdiensten.

Nieuwe ideeën
Het idee van Sierhuis is om vanuit Curaçao een veerdienst in te zetten naar omliggende eilanden. “Sowieso naar de ABC-eilanden, maar ook bijvoorbeeld naar Venezuela. Hierbij wil ik ook graag mensen die bezig zijn met serieuze projecten ten aanzien van veerdiensten oproepen om contact op te nemen met mij”, eindigt Sierhuis. De directeur staat open voor nieuwe ideeën, je kunt een
e-mail sturen naar jan.sierhuis@gov.an.

www.versgeperst.com