• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PAISCURAÇAO – “Wij realiseren ons dat het geen gebrek aan geld of vermogen is, maar dat gebrek aan ambitie, motivatie en innovatie ons stoort om het optimale te bereiken.” Zo vertelt Alex Rosaria, politiek leider van de kersverse ‘Partido pa Adelanto i Inovashon Soshal’ (PAIS).

PAIS werd 23 maart opgericht door Rosaria en Mike Franco. De partij wil invulling geven aan twee vraagstukken: Hoe wil Curaçao zich in het wereldgebeuren positioneren? en Welk type ‘Yu di Kòrsou’ is nodig om voor ons land het optimale te bereiken? Rosaria zegt dat Curaçao door zijn partij als een zelfstandig land wordt gezien, maar dat het eiland toch goede banden moet onderhouden met andere landen (vooral Nederland) en dat wij een grote rol moeten gaan spelen op internationale markten.

Partijfilosofie
De filosofie van PAIS is gebaseerd op sociaal-liberale principes. De filosofie gaat ervan uit dat de mens vrij moet zijn om invulling te geven aan zijn eigen leven, maar daarbij wel eigen verantwoordelijkheid dient te dragen. PAIS is naar eigen zeggen de enige partij op Curaçao die deze filosofie naleeft.

Bestuursleden
De nieuwe partij introduceerde het Curaçaose volk maandagavond geen lijst of programma, maar wel haar leden. Het bestuur van de partij bestaat, naast Rosaria en Franco, uit Don Hernandez, Geraldine Gaari, Laureen Schenk, Michael Samson en Salomon Pinedo. Voor meer informatie kun je kijken op de website van PAIS, www.partidopais.com.

Alex D. Rosaria
Op de foto: partijleider Alex D. Rosaria

2 reacties op “Het debuut van PAIS”

 1. Wat is het standpunt van PAIS vwb het behouden van de natuur? Specifiek, de zee rondom ons eiland, de koraal riffen, de binnenwateren en de mangroves. Wat zou u eraan doen om onze “wetlands” op de lijst van RAMSAR te krijgen? http://www.ramsar.org/cda/en/ramsar-documents-list/main/ramsar/1-31-218_4000_0__
  Aruba heeft 1 site en bonaire 5. Curaçao…niet één! Ontwikkeling is een goede zaak…maar wel met een verplichte “environmental impact studie”…anders, geen vergunningen! Bonaire is wat dat betreft jaren vooruit. Die hebben het heel goed begrepen. Ik ben zeer benieuwd.
  Sukses!!

 2. Uw filosofie klink bij mij als muziek in de oren. Ik denk dat dit voor veel medelanders ook geldt. Maar ik spreek voor mij zelf. Ik denk dat gebrek aan vermogen op dit moment de issue is waarom wij op ons mooie eiland steeds elkaar bevechten. Integriteit onder onze politici is ver te zoeken of afwezig. Dit duurt generaties voordat wij ander soortige politici krijgen. De nieuwe politici dienen uit de nieuwe jioe di Corsow te komen die ervaring hebben in landen die lang democratie kennen en er alles aan doen dit hoog te houden. Ik moet helaas opmerkingen dat ik in uw gedachte iets belangrijks mis en dat is de bewustwording van ons volk. Die moeten uiteindelijk de filosofie uitdragen maar missen de ambitie waar u het over heeft. Ik ben ook jioe di Corsow en zal de ontwikkelingen met veel postievisme blijven volgen.