• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Staking UNA-personeel voorbijCURAÇAO – De storm op de UNA is weer gaan liggen. Na een urenlange vergadering tussen vakbonden en de UNA-directie, is er besloten dat er snel een onderzoek komt naar de verschillende salarissen binnen de Universiteit. De docenten en het ondersteunend personeel vonden dit niet eerlijk verdeeld en gingen over tot staking.

De directie en de managers van de UNA zouden namelijk meer gaan verdienen, terwijl het overige personeel er niet veel op vooruit ging. In samenwerking met vakbonden ABVO en Sitek besloten de docenten en het ondersteunend personeel te gaan staken tot er een akkoord was.

Spoedvergadering
De directie reageerde door een spoedvergadering in te lassen. Samen met de bonden en eilandsbemiddelaar Profas hebben zij nu besloten om twee commissies aan te stellen om de salarisproblemen te onderzoeken. Wanneer deze commissies hun resultaten kunnen presenteren, is nog niet bekend.

Studenten
Ondertussen werd de studenten gevraagd om solidair te zijn met de acties.  Zij zijn al langer ontevreden over de Universiteit, omdat er problemen zijn met hun roosters en omdat ze onvoldoende vakken kunnen volgen.

Lees meer:
UNA valt in nieuwe crisis
UNA-studenten eisen schadevergoeding
Studentenraad: ‘situatie rond UNA is onhoudbaar’
Speurneuzen aan het werk op de UNA
Commissie start onderzoek naar UNA
Studenten bezorgd over organisatie en planning UNA

www.versgeperst.com