• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kustwacht van de Nederlandse Antillen en Aruba krijgt een pluim. De ministerraad is meer dan tevreden over het geleverde werk van 2008. ‘Ga zo door!’, is de boodschap.

Er is nu een Lange Termijn Plan opgesteld om de werkzaamheden van de kustwacht op hetzelfde niveau te houden. “Wij houden ons met allerlei zaken bezig zoals de bescherming van het milieu, mensensmokkel en beschermde vissoorten”, vertelt de voorlichter van de kustwacht. “Een rapport over ons werk in 2008 hebben wij zelf ingediend. Al ons werk staat hierin genoteerd. Op basis van dit rapport is door het ministerie het Lange Termijn Plan opgesteld. Wij werken al jaren op dezelfde manier”, aldus de voorlichter.

Meer nodig
De overheid houdt de afgelopen jaren de zee en het milieu beter in de gaten. De kustwacht wordt steeds vaker ingeschakeld bij het controleren van handel op zee, de veiligheid van mensen op zee en de bescherming van de natuur.

Goede inzet
De richtlijnen van het Lange Termijn Plan zijn voor de kustwacht niets nieuws. “Voor ons verandert er niets. Wij beschermen het milieu en de mensen al jaren, zoals het hoort. De inzet van de kustwacht is op alle terreinen altijd goed geweest. Het is dus niet verbazingwekkend om te horen dat de richtlijnen van het plan neerkomen op wat we al jaren doen”, verklaart de kustwacht. Het Lange Termijn Plan is voor de Nederlandse Antillen en Aruba opgesteld. Dit jaar treedt het in werking en het zal voortduren tot 2018.

www.versgeperst.com