• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Passaat Recruitment Days 2010ROTTERDAM – Meer dan dertig informatiekraampjes, een recordaantal bezoekers en overal blije gezichten. De Recruitment Days 2010, georganiseerd door studentenvereniging Passaat, worden ook dit jaar druk bezocht.

Het is de derde keer dat de studentenvereniging de dagen organiseert waarop Antillianen en Arubanen informatie ontvangen over banen, die zij bij een eventuele terugkeer naar hun eiland kunnen verdienen.

Netwerken
De eerste dag in het World Trade Center in Rotterdam is volgens Amedee Wever van Passaat een groot succes. “Wij hoopten op ongeveer 500 bezoekers, maar het waren er denk ik wel meer dan 600. Deze mensen moeten hier tevreden met een smile rondlopen. Wij willen de kloof tussen Antilliaanse werknemers en werkgevers verkleinen. Nu kunnen zij op een makkelijke manier met elkaar in contact komen.” Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld met bedrijven in gesprek gaan als MCB, CHATA of Ennia.

Bezoekers
De hele dag worden er contacten gelegd door bezoekers en werkgevers. Met een goed gevulde tas vol informatie lopen Garreling Michel en Sennon Kastaneer over de beurs. De meiden zijn blij met de Recruitment Days. “Dit evenement maakt de drempel om weer in contact te komen met Curaçao kleiner,” zegt Shennon. “Anders moet je weer een e-mail gaan sturen of zelf naar het eiland. Dit is veel makkelijker.” Garreling vult aan: “Het is ook een goede kans om je te oriënteren. Het duurt nog even voor ik terug naar het eiland ga door mijn studie, maar nu kan ik alvast rondkijken.” Beide meiden hebben wel een minpuntje gevonden. “Wij zijn op zoek naar werk in de sociale sector, maar daar hebben we nog niet echt stands voor gevonden.”

Bedrijven
Meer dan dertig Antilliaanse en Arubaanse bedrijven hadden een plekje op de beurs verworven. Natuurlijk met als doel om nieuwe werknemers te vinden, maar dat is niet de enige reden dat ze er zijn. “Wij vinden het ook belangrijk om de eilanden op deze manier te steunen”, vertelt Veroníka Szymanski van Spigthoff Advocaten en Belastingadviseurs. “Jongeren moeten zien dat er mogelijkheden zijn. Als zij dat zien, komen ze eerder terug. Op langere termijn zullen dan ook de studies op de eilanden beter worden door de kennis die zij meebrengen.”

‘Goed initiatief’
Ook bezoekers die zelf niet direct een terugkeer naar een van de eilanden overwegen, zijn blij met het evenement. John Leerdam, verkiesbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen namens de Partij van de Arbeid, kijkt geïnteresseerd naar de ontwikkelingen op de beurs. “Dit is een erg goed initiatief. Zelf begeleid ik ieder jaar zo’n tien studenten die naar Nederland komen. Ik probeer ze de tools te geven die ze nodig hebben om zowel in Nederland als op Curaçao te slagen op de arbeidsmarkt. Door dit soort evenementen te bezoeken, zie je als politicus de problemen waar jonge mensen tegenaan lopen. Zo zie ik nu bijvoorbeeld dat Antilliaanse of Arubaanse studenten al snel te specialistisch opgeleid zijn voor banen op de eilanden. Daar is meer behoefte aan breed opgeleide nieuwe werknemers.”

Sollicitatiegesprek
Bezoekers die zeker weten dat ze op korte termijn terug naar hun eiland willen, hebben zich direct opgegeven voor een sollicitatiegesprek. Deze worden zondag afgenomen in het World Trade Center van Rotterdam. Er zijn dan geen stands meer te bezoeken.

Passaat Recruitment Days 2010
Een impressie van de Passaat Recruitment Days 2010

1 reactie op “Behoefte aan breed opgeleiden”

  1. De organisatie SOAB i.s.m. Passaat hebben een goede indruk achter gelaten in Rotterdam. De nieuwe Landen zijn er klaar voor om nieuw bloed binnen te halen.
    De voorbereidingen zijn goed!!
    Lokatie en uitstraling van de bedrijven waren bemoedigend.