• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het persbericht dat Radio Nederland Wereldomroep woensdag naar buiten bracht, klopt niet volgens minister van Financiën Ersilia de Lannooy. In dit bericht meldt de Wereldomroep dat de Curaçaose regering per direct 1,5 miljoen beschikbaar stelt om studenten terug te lokken naar hun geboorte-eiland.

Het gaat hierbij om Curaçaose academisch opgeleide studenten. De Lannooy tegenover het Antilliaans Dagblad: “We hebben 1,5 miljoen gulden vrijgemaakt voor nieuw personeel bij het land. Dan gaat het niet alleen om mensen die al dan niet uit Nederland komen, maar ook de invulling bij het korps politie en bijvoorbeeld de douane. Dat betreft dus heel veel mensen.”

Beurs
De minister verblijft momenteel in Nederland. Woensdagavond was ze aanwezig tijdens een televisiedebat van de Wereldomroep en studentenvereniging Passaat in Rotterdam. Tijdens dit debat stond de vraag centraal of studenten na hun studie teruggaan naar Aruba of Curaçao of juist voor Nederland kiezen. Op 15 en 16 mei vindt in Rotterdam een speciale beurs plaats: de Passaat Recruitment Days. Hier kunnen Antilliaanse en Arubaanse studenten en young professionals zich oriënteren op de Antilliaanse en Arubaanse arbeidsmarkt.

Tips
Ga je zelf ook een kijkje nemen bij de Passaat Recruitment Days in Rotterdam? Neem dan contact op met de redactie om je ervaringen uit te wisselen en stuur een mail naar tips@versgeperst.com.

www.versgeperst.com