• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij een vliegtuigongeval woensdag op de luchthaven van de Libische hoofdstad Tripoli, zijn 61 Nederlanders omgekomen. In totaal stierven 103 mensen. Eén kindje overleefde de ramp. Minister-president De Jongh-Elhage heeft haar medeleven betuigd.

Zij heeft brieven gestuurd naar Koningin Beatrix en demissionair premier Balkenende waarin zij, namens de regering en de bevolking van de Nederlandse Antillen, haar medeleven betuigd. “Het nieuws van het vliegtuigongeluk in Tripoli waarbij zoveel Nederlanders zijn omgekomen heeft ook de Antilliaanse gemeenschap en de regering van de Nederlandse Antillen diep geschokt. Ik moge u verzoeken namens de bevolking van de Nederlandse Antillen ons medeleven over te brengen aan de nabestaanden van de slachtoffers. Onze gedachten zullen deze moeilijke dagen bij hen zijn”, schrijft De Jongh-Elhage in haar brief.

Brokstukken
Een Airbus A330 van de Libische vliegmaatschappij Afriqiyah Airways wilde op de luchthaven van Tripoli landen toen het neerstortte. Het vliegtuig kwam niet op de landingsbaan terecht. De Airbus A330 is in talloze brokstukken uiteen gevallen. De Nederlandse passagiers zouden een korte stop maken in Tripoli en met hetzelfde toestel doorvliegen naar het vliegveld Gatwick in Londen.

Onduidelijkheid over kind
Het kind dat de enige overlevende is van de ramp, is opgenomen in een ziekenhuis met botbreuken en heeft een operatie achter de rug. Volgens lokale autoriteiten maakt het kind het goed. Er heerst nog veel onduidelijkheid over de nationaliteit en het geslacht van het kind. Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte bekend dat het om een jongetje gaat, maar in de televisiebeelden wordt door de arts die het kind behandelt over ‘ze’ gesproken.

www.versgeperst.com