• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kandidaat-staatssecretaris Dudley Lucia van de Partido Nashonal di Pueblo vindt dat er ook een nieuwe vlag hoort bij de laatste ontwikkelingen binnen het Koninkrijk. Dit stelde hij voor in een toespraak tijdens een conferentie over samenwerking tussen Suriname, de Antillen en Aruba.

Omdat de huidige Koninkrijksvlag ook die van Nederland is, zijn de Caribische eilanden er niet in vertegenwoordigd. Dudley Lucia laat weten dat ook de inwoners van het Caribische deel van het Koninkrijk zich in de vlag van het Koninkrijk moeten kunnen vinden.

Ontwerp
Lucia denkt aan een grote ster, die Nederland symboliseert, en zes kleine sterren, die de Caribische eilanden van het Koninkrijk moeten voorstellen. In het ontwerp komen de kleuren rood, wit en blauw terug en ook strepen van de Antilliaanse vlag. “Ondanks het doorsnijden van de oude banden, blijven wij familie van elkaar en willen wij nieuwe levensvatbare en veelbelovende relaties laten opbloeien”, vertelt Lucia.

Nieuwe vlag is nodig
“Wij hebben een Koninkrijksvlag nodig. Het Nederlandse honkbalteam, dat voornamelijk bestaat uit spelers van Curaçaose en Arubaanse afkomst, vertegenwoordigt het Koninkrijk der Nederlanden in het buitenland. Door de nieuwe vlag te gebruiken kan de internationale gemeenschap zien dat het Koninkrijk der Nederlanden niet alleen uit Nederland bestaat, maar tevens uit zes Caribische eilanden”, eindigt Lucia.

www.versgeperst.com