• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

GeldbergCURAÇAO – Dat riepen de twee rechtse oppositiepartijen VVD en PVV bij de Algemene Politieke Beschouwingen woensdag. Door de schuldsanering uit te stellen, scheelt het 1,5 miljard gulden (700 miljoen euro) op de Nederlandse begroting voor 2010.

Beide partijen willen de geldstroom stopzetten vanwege niet nageleefde afspraken tussen de Antillen en Nederland. Fractievoorzitter Mark Rutte van de VVD sprak klare taal tijdens de bijeenkomst. “De schuldsanering van de Antillen dient te worden stopgezet zolang de voorwaarden eenzijdig worden geschonden.” Dit meldt het Antilliaans Dagblad vanmorgen. 

0,7 miljard
PVV-leider Wilders is het met de gedachtegang van Rutte eens. “Hiermee is volgend jaar 0,7 miljard euro gemoeid. Een niet volledige uitvoering van de afspraken geeft, volgens de bestuurlijke akkoorden tussen Nederland en de Antillen, ruimte om de schuldsanering tot nader order stop te zetten”, aldus de PVV. 

Geen veranderingen
Andere fractievoorzitters hebben geen woord losgelaten over Curaçao, Aruba of de staatkundige veranderingen. De schuldsanering staat voor alsnog zonder enkele aanpassing op de Nederlandse Begroting voor 2010.

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie op “‘Stop schuldsanering aan Antillen’”

  1. Ja stoppen met die schulden saneren, dat zal wel helpen. Dat bevestigd dan ook gelijk weer onze positie als voormalig koloniehouder. Ik stem dit jaar geen vvd!