• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

SchoolboekenCURAÇAO – 56 scholen zijn dinsdag met de eindtoets Evaluatie Funderend Onderwijs (EFO) begonnen. Het is dit jaar de eerste keer dat leerlingen op Curaçao hun gecoördineerde proefwerken in het EFO-formaat maken. Volgens een woordvoerder van de overheid zijn de scholen tot nu toe blij met het verloop van de toetsen.

Dankzij de nieuwe structuur worden de toetsen één keer per schooljaar afgenomen in mei, terwijl dat voorgaande jaren in januari en mei was. De leerlingen van groep 8 krijgen ook 15 minuten extra om hun toetsen te maken. Dit is een beslissing die de basisscholen, na overleg met het Expertisecentrum voor Toetsen & Examens, hebben genomen.

Evalueren
Gedeputeerde van Onderwijs, Marilyn Alcala-Wallé, evalueert vrijdag samen met de schoolbesturen, Sitek, Rema Uni en de overheid, de eerste week van de EFO-toetsen. De laatste toetsen worden 11 en 12 mei gemaakt. De uitslag van de toetsen bepaalt samen met een onderwijskundig rapport  naar welk voortgezet onderwijs de leerlingen het beste kunnen doorstromen na de basisschool.

Spannend
Qyone Antersijn is één van de leerlingen uit groep 8 die de eerste drie dagen van de gecoördineerde toetsen erop heeft zitten. “Het ging denk ik goed, maar ik was wel heel zenuwachtig. Het is allemaal heel spannend. Ik heb nu vooral taal en tekst gehad, volgende week krijg ik onder andere rekenen en Papiaments. Het weekend ga ik leuke dingen doen en dan kan ik er volgende week weer tegenaan”, aldus de leerling van de Goiloschool.

www.versgeperst.com