• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – MAN-leider Charles Cooper wil dat de Eilandsraadverkiezingen voor 10-10-10 gehouden worden. Hij vindt dat de Curaçaoënaars moeten bepalen wie straks de leiders worden van het land Curaçao.


Het is niet vanzelfsprekend dat er nieuwe Eilandsraadverkiezingen komen.  Als de nieuwe ‘grondwet’ voor Curaçao met een tweederde meerderheid wordt aangenomen, zijn verkiezingen niet verplicht. De huidige Eilandsraad wordt dan automatisch het bestuur van het onafhankelijke Curaçao. Officieel zijn er pas weer in 2011 verkiezingen, want de laatste verkiezingen waren in 2007.


2 reacties op “MAN: verkiezingen voor 10-10-10”

  1. Ben het met je eens Gonet. Gewoon procedure volgen, en geen onnodige kosten. Door de andere verkiezingen is het echt voldoende duidelijk wat het volk wil. Dhr. Cooper moet niet denken dat MAN bij nieuwe verkiezingen nu ineens veel beter zal scoren. Wat hij voorstelt is: a waste of time, a waste of money.

  2. Als jioe di Corsow is mijn mening als volgt. Ik vind dat de politieke partij Man, bij monde van Dhr. Cooper, in de afgelopen periode weinig heeft bijgedragen aan de discussies om de keuze van het volk op een positieve wijze te benaderen. Als vooruitstrevende jioe di Corsow vind ik dat Dhr. Cooper de indruk wekt dat hij alleen de wijsheid in pacht heeft. Hij zou beter moeten weten. Gezien de huidige economische situatie wordt de burger weer in de kosten gejaagd omdat hij zonodig vindt dat er verkiezingen moeten komen. Volgens procedure zal hij dit voorstel moeten laten afhangen van het wel of niet aannemen van de nieuwe grondwet. Hij heeft makkelijk praten want zijn salaris wordt toch betaald door de belastingbetalers terwijl een groot deel van de bevolking zich zorgen maakt over de maandelijkse kosten. Spijtig dat dit soort mensen zich politicus noemen.