• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker heeft respect voor een rechercheur die zijn eigen kinderen aangaf bij de politie, nadat ze een overal hadden gepleegd.

Ik kwam vandaag de eigenaar van Old Freeport Shop in de stad tegen en onder een kop koffie vroeg ik hem hoe het was afgelopen met de laatste overval op zijn winkel in het Renaissance.

Hij vertelde mij dat het vijf boeven waren, waarvan twee kinderen waren van notabene een rechercheur. Hij vertelde mij dat de man ook nog zelf zijn kinderen heeft aangegeven bij de politie.

Nou hebben we allemaal als ouder dat je probeert je kinderen te beschermen. Als ze op school gepest worden, staan we altijd klaar om onze kinderen te verdedigen. Als iemand hoe dan ook onze kinderen proberen pijn te doen, staan we klaar om de hele wereld op z’n kop te zetten.

Zelfs als ze op hun kleine fiets voor het eerst gaan fietsen, rennen we er achteraan om te voorkomen dat ze zich pijn doen als het fout gaat. Ik kan mij niet voorstellen hoe een pijn dit gedaan heeft, om als ouder je eigen kind aan te geven en vooral als politieagent. Vergeet niet we zitten op Curaçao en je zult als ouder voor de rest van jouw leven gebrandmerkt blijven als ‘de vader van’, dat gaat nooit meer weg. Het blijft als een vloek die je altijd zal blijven achtervolgen.

Er zijn genoeg voorbeelden van rijke ouders die hun kinderen naar het buitenland hebben gestuurd toen bleek dat ze wat op hun kerfstok hadden en jaren later terugkwamen alsof er niets aan de hand was. We kennen zelfs gevallen van bisschoppen die priesters wegstuurden om ‘medische redenen’ of om hun ‘spirituele ontwikkeling’ wat bij te schaven, nadat gebleken was dat ze met kleine kinderen hadden gerommeld.

Om als ouder zo’n beslissing te nemen en je eigen zoon aan te geven toont niet alleen karakter en een hoog moreel niveau, maar een ouder die zijn kind op een harde manier leert dat hij fout was en dat zijn beslissingen om een overval te plegen consequenties heeft en dat hij daarvoor moet boeten, kost wat het kost.

Ik heb respect voor deze man en hoopt dat hij de ogen van menige ouders open heeft gemaakt, want als opvoeder en ouder verdienen deze man en zijn vrouw een gouden medaille en steun ik ze allebei.

Er zijn genoeg ouders die, vooral uit financiële nood een oog dichtknijpen als hun kind een scheve schaats rijdt, met het gevolg dat zijn acties alleen maar escaleren, omdat hij toch de goedkeuring van zijn ouders heeft
Ik denk niet dat wij ons kunnen voorstellen hoe deze ouders zich moeten hebben gevoeld nadat ze die beslissing hebben genomen. Vreselijk!

Ik kan ze alleen maar sterkte toewensen en sta 100 procent achter ze.

Hier kan niemand om lachen, want het is een hele pijnlijke zaak.

7 reacties op “Ingezonden: Respect!”

 1. @ Fada. Dit geeft aan dat zulke dingen dus niet alleen gebeuren bij families met een laag inkomen, of uit een bepaalde buurt, of alleenstaande moeders, of door drugs gebruik, of etc.

  Wat fijn, dat jij nu ook weet wat bijna iedereen al zo lang wist 🙂

 2. Onze complimenten aan de ouders voor daadkrachtig optraden, ik weet dat minister Nelson Navarro deze informatie ook onder ogen zal zien en hij zal ook trots zal zijn op zijn rechercheur.
  Minister Navarro heeft deze week een prachtige speech gegeven in Nederland over criminamiltiet een halt toe te roepen en inderdaad dat begint bij de ouders die hun kinderen corrigerent moeten opvoeden. Zie hier het bewijs !!! Chapeau en vruchten zullen volgen.

 3. Dit geeft aan dat zulke dingen dus niet alleen gebeuren bij families met een laag inkomen, of uit een bepaalde buurt, of alleenstaande moeders, of door drugs gebruik, of etc.

 4. Ik word hier heel stil van. Dit is een perfecte voorbeeld van een voorbeeldfunctie.

 5. Dat kinderen ouders aangeven is al helemaal uit den boze. Bravo, rechercheur, wat een voorbeeldfunctie.

 6. Ik heb een diep respect voor deze ouders.

 7. Mijn complimenten aan deze vader en zijn vrouw, moet een hele pijnlijke beslissing zijn geweest, vooral omdat de vader het strafsysteem kent, maar toch de moed heeft gehad om te reageren, ten goede.

  Hopelijk zullen meerdere mensen hen volgen want er gebeuren teveel zaken op dit eiland die het daglicht niet kunnen verdragen en meerdere mensen er weet van hebben maar niet reageren.

  Chapeau voor de ouders die het Wel deden.