• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Raffinaderij Isla 10 april 2012CURAÇAO – De uitstoot van zwaveldioxide (SO2) was de afgelopen maand wederom schrikbarend. Dat meldt milieuorganisatie Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC). Uit metingen bij Beth Chaim en Kas Chikitu blijkt dat de normen van de World Health Organization (WHO) meerdere malen zijn overschreden.

De organisatie baart zich daarnaast ook grote zorgen over de totale uitstoot (Total Suspended Matter) en de uitstoot van fijnstof. Dit zou met name voor ouderen zorgelijk zijn. Volgende week staat de Isla op de agenda van de Tweede Kamer.

uitstoot1

uitstoot2

uitstoot3

4 reacties op “Opnieuw recordmetingen uitstoot Isla”

 1. Wat een waanzin! een waar dieptepunt waarbij er toch een verandering zou moeten komen.
  Een bedrijf dat op deze schaal de eigen bevolking vergiftigd en het eiland vervuild.
  Het is totaal onverantwoordelijk Er zijn toch drie p’s, people/ planet/ profit?
  In het geval van ISLA lijkt de profit het enige te zijn wat telt. Nederland moet ook eens de handen uit de mouwen steken, wat een bizarre erfenis is dit!??

 2. hoelang nog moeten deze bewoners lijden onder de rook van Isla???nog 100 jaar erbij??

 3. De zoveelste keer inderdaad, iedereen op Facebook weer geschokt maar de Isla c.s halen hun schouders op en blazen vandaag, morgen en volgend jaar opnieuw een bak sh*t de lucht in. Omdat ze weten dat er toch niks aan gedaan wordt door hogerhand. Die paar mensen die af en toe wat aan de zijlijn schreeuwen nemen ze op de koop toe.

  Helaas de waarheid, ik wou dat het anders was

 4. Meteen al de eerste klus van de nieuw premier!