• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ben WhitemanCURAÇAO – Bernard Denzil Whiteman is de nieuwe premier van Curaçao. De 61-jarige arts neemt het stokje over van Pueblo Soberano partijgenoot Ivar Asjes, die vanmiddag zijn ontslag indiende bij gouverneur Lucille George-Wout, zo schrijft Caribisch Netwerk.

Asjes die in 2013 premier werd na de moord op Helmin Wiels zal woensdag in een speciale persconferentie tekst en uitleg geven, maar op de trappen van het Paleis van de Gouverneur wilde hij wel kwijt dat hij geen steun meer heeft van zijn partij.

Onenigheid
Het botert allang niet meer tussen partij en premier, die eigenzinnigheid wordt verweten. Asjes hield ondanks een vernietigend rapport van de Ombudsman de hand boven het hoofd van zijn gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag, Marvelyne Wiels. Een motie, ondersteund door zijn partij, om haar de wacht aan te zeggen, wilde Asjes niet uitvoeren. Volgens PS-lid Melvin Cijntje ligt dit echter niet ten grondslag aan zijn vertrek.

Whiteman
Ben Whiteman zal op een later tijdstip ingaan op vragen, maar wilde wel kwijt dat hij de gang van zaken betreurt en maar drie maanden premier zal zijn. In de tussentijd kan de partij een geschikte premier zoeken en deze voordragen voor een veiligheidsscreening. Whiteman zal dan weer terugkeren op zijn huidige post: minister van Volksgezondheid, Milieu en Natuur.

10 reacties op “Ben Whiteman interim-premier Curaçao”

 1. Het is te bidden dat er gauw een opvolger wordt gevonden van caliber Betrian. Iemand die boven de partijen staat en daadkrachtig is. Whiteman heeft in mijn ogen niets goeds gedaan en ik twijfel sterk aan zijn capaciteiten als politicus. Hij kan en mag in deze fase geen beslissingen nemen want kan dit nooit verantwoorden in de toekomst. Dus haast u maar maak een verstandige keuze. Liefst een zakenkabinet.

 2. De paus zal het verschil tussen Asjes en Whiteman nauwelijks merken.

 3. hahahah in de jaren 80 hebt ik op de raffinaderij gewerkt maar er moet een oplpsing komen voor het uitstoot van gassen omdat hier in nederland is te veel mensen van curacao die is wel hoog opgeleid en die roet is slecht voor het milieu en die mensen zijn gezondgeid

 4. “Opnieuw recordmetingen uitstoot ISLA”: kan de kersverse premier meteen mee aan de slag!

 5. Via ‘zakenkabinet’ tot Premier. Mogelijk alleen op Curacao. En dan nog roepen dat wij in een Democratie leven. Los van de interne perikelen bij PS heeft de partij ook aangetoond geen ‘betrouwbare’ regeringspartner te zijn.

 6. Nou kan hij iets aan de uitstoot van de raffinaderij gaan doen. We zullen zien.

 7. Elk nadeel heeft zijn voordeel:
  Hij zal waarschijnlijk niets beslissen en kan dus ook geen verkeerde beslissing nemen.
  Op het ministerie van GMN kan het alleen maar beter gaan.

  Eeeh, ergens klopt er iets niet in mijn redenering.

 8. Curacao
  verdient stabiliteit, de juiste mensen op de juiste plek
  regeren is vooruit zien

 9. Haast zal hij niet hebben om terug te gaan naar zijn post “minister van Volksgezondheid, Milieu en Natuur” .

  Want daar voert hij toch niets uit.

 10. hahaha, hij is nou PREMIER………………………….en de bevolking kiest,wat een JOKE