• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Dennis-RichardsonCURAÇAO – Sint Maarten en Nederland blijven samenwerken voor de rechtshandhaving in Sint Maarten. Dit hebben minister Dennis Richardson (Justitie) van Sint Maarten, minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie gisteren besproken.

Dat meldt Caribisch Netwerk.

55 Rechercheurs
Nederland wil in de komende twee jaar 22 miljoen euro investeren in het opsporingsapparaat en 55 rechercheurs naar het eiland sturen. Uitspraken van politiechef Gerard Bouman – dat Nederlandse agenten wat hem betreft niet met lokale agenten samenwerken omdat Sint Maarten te corrupt zou zijn – zetten deze samenwerking tijdelijk onder druk.

Protocol
Eerder dit jaar tekenden de vier landen van het Koninkrijk tijdens het Justitieel Vierlanden Overleg (JVO) een protocol om nauwer en structureler samen te werken op gebied van criminaliteitsbestrijding. De bewindspersonen benadrukken in een gezamenlijke verklaring dat ‘versterking van het Korps Politie Sint Maarten (KPSM) en een voortvarende aanpak van grensoverschrijdende en ondermijnende criminaliteit en corruptie in het belang is van de bevolking van Sint Maarten en van het Koninkrijk’.

Er worden nog afspraken gemaakt over de aanpak van grensoverschrijdende en ondermijnende criminaliteit, witwassen, drugshandel, overvallen, mensenhandel en smokkel.

www.versgeperst.com