• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

RechtbankCURAÇAO – De 23-jarige Nikita Attaf en de zeventienjarige Shendrick Randt zijn vermoord om een aanzienlijke hoeveelheid marihuana. Dat verklaarde Mauricio Franco alias ‘Patso’, één van de verdachte, gisteren tijdens rechtszitting van de dubbele moord bij Bullenbaai.

De lichamen van de Attaf en Randt werden op dinsdag 17 maart 2014 levenloos aangetroffen langs de Weg naar Bullenbaai.

Marihuana
Franco verklaarde in de rechtbank dat Attaf marihuana verkocht. Volgens hem was het in de eerste instantie de bedoeling haar te bestelen. Het plan kwam volgens Franco van Nahum Heeren, een andere verdachte in deze zaak.

Afschrikmiddel
Op de bewuste dag hadden ze een afspraak gemaakt met Attaf en verzonnen dat iemand geïnteresseerd was in de marihuana. Nahum haalde Franco op in een pick-up. Eenmaal in de auto kreeg hij een tas met een vuurwapen op zijn schoot gedrukt. “Het was de bedoeling Nikita af te schrikken en in de lucht te schieten als ze weigerde om de drugs af te staan”, aldus Franco. Het tweetal besloot Nikita op te halen bij haar woning. Samen met Shendrick stapten ze in de pick-up van de jongens.

Moord
De groep stapte uit bij Bullenbaai waarna Heeren Attaf neerschoot. Daaropvolgend vroeg hij aan Franco of hij ook wilde schieten. Franco loste twee schoten en verklaarde dat Randt daarna op de grond viel. De mannen sloegen op de vlucht met hun buit bestaande uit een aanzienlijke hoeveelheid marihuana, maar niet voordat Heeren een laatste schot loste. Dit schot werd Randt fataal.

Tweede dag
Vandaag vindt de tweede dag van de zitting plaats. Tijdens de behandeling van de zaak moeten er vijf verdachten voorkomen. Vier van hen zijn van Colombiaanse afkomst.

1 reactie op “Attaf en Randt vermoord om marihuana”

  1. Het word tijd voor de invoering van de doodstraf, die psycho kosten te veel geld