• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

cheque vsCURAÇAO – Minister Nelson Navarro van Justitie heeft vandaag namens de regering een cheque van 873.127,57 dollar in ontvangst mogen nemen uit handen van de U.S. Drug Enforcement Administration (DEA). Curaçao heeft de Verenigde Staten (VS)  namelijk geholpen bij een onderzoek naar een Venezolaanse drugshandelaar.

Het geld dat de crimineel verkregen heeft uit witwassen is conform het ‘asset sharing-verdrag’ verdeeld tussen Curaçao en de VS. Curaçao heeft 25 procent van de totale opbrengst gekregen. Het geld wordt gestort op rekening van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds, die wordt beheerd door het ministerie Justitie.

Arrestatie
De verdachte werd gearresteerd in Colombia en in 2010 aan de VS uitgeleverd. Via Puerto Rico sluisde hij geld naar de VS. De cheque werd overhandigd door James Doby van de DEA en Hormazd Kanga, de waarnemende Amerikaanse consul-generaal op Curaçao. Commissaris Albert Sambo (Korps Politie Curaçao) was ook aanwezig. Tijdens de ceremonie liet consul-generaal Kanga weten dat Curaçao trots mag zijn op haar bijdrage. “Curaçao is een klein eiland, desondanks mag de rol van Curaçao in de wereldwijde strijd tegen deze misdaden, niet worden onderschat”, aldus Kanga.

cheque vs2

2 reacties op “Navarro neemt cheque 873.000 dollar in ontvangst”

 1. Wat een poppenkast .
  Ik vind het vreemd , heel vreemd .
  Benieuwd waarvoor het geld gebruikt gaat worden !!!!!!
  En toch is het vreemd , heel vreemd .

 2. Ach ja, dat wordt sjouwen naar de bank, die cheque past niet eens in de brievenbus, en scannen is er ook niet bij…

  Nu maar hopen dat het geld nuttig wordt besteed, en niet in de verkeerde zakken vloeit…