• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Clean Up 2015CURAÇAO – De derde editie van de Curaçao Clean Up vindt op zaterdag 19 september plaats. Mocht je een bijdrage willen leveren, dan kun je je vanaf nu aanmelden voor de jaarlijkse schoonmaakactie. Volgens voorzitter en radio-dj Maarten Schakel zijn we dichter bij een daadwerkelijk schoner eiland, “maar we zijn er nog niet.”

De organisatie is positief gestemd over de ontwikkelingen op Curaçao. “Mede dankzij nieuwe milieuwetgeving en educatieproject ‘GreenKidz’ zijn we hoopvol over een schoner Curaçao op lange termijn.”

Greenkidz
Greenkidz is een initiatief waarbij kinderen bewust worden gemaakt van een schone omgeving en dus een schoner Curaçao. Het betreft een samenwerking tussen scholen en initiatiefnemers Maya Mathias en Ivonne Zegveld in de vorm van gastlessen en verschillende projecten.

Wetgeving
In de Landverordening Openbare Orde die op 29 juni is goedgekeurd door de Staten, is de milieuwetgeving opgenomen. Curaçao Clean Up is blij met deze stap. Wel moet er volgens Schakel nog veel gebeuren. “We zijn deze week bijgepraat door het Openbaar Ministerie. De wetgeving is dus klaar. Nu moeten de exacte boetes bepaald worden. Wat krijg je als je een bierflesje uit het raam gooit? En wat als je een berg bouwafval in de mondi stort? De betrokkenen schijnen dat binnen twee maanden rond te kunnen hebben. En dan komt de grootste uitdaging: handhaving.”

Klein Curaçao
Dit jaar vindt er ook een grote schoonmaak plaats op Klein Curaçao. Dit in samenwerking met Curaçao Sea Turtle Conservation. Zoals ieder jaar is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk vuil wordt ingezameld door verschillende plekken te ontdoen van grof- en zwerfvuil. Het startschot werd gisteren gegeven in het auditorium van Dolphin Academy.

Aanmelden
Mocht je je willen aanmelden, dan kan dit via de website. Dit kan als individu maar ook als groep of organisatie. Je kunt ook deelnemen in de vorm van gesponsord materiaal. Denk daarbij bijvoorbeeld aan trucks, loaders, harken, jugs en handschoenen.Er zijn 50 schoonmaaklocaties. De afgelopen twee jaar werd er bij elkaar zo’n 750 duizend kilo afval opgeruimd.

5 reacties op “Inschrijving derde editie Curaçao Clean Up”

 1. @ Fred Schiedam. het Duitse gezegde betekent dat mensen die van elkaar houden elkaar plagen (in de aangename betekenis, dus niet: pesten)

  Je dacht, dat ik de betekenis niet kende? Whahaha. Ik heb er een vrije variant op gemaakt en ik vind het plagen of iets dergelijks maar niet pesten.

 2. Mooi initiatief, dat wel….maar achter je rug lachen de vervuilers zich een slag in de rondte !!
  Morgen is het weer hetzelfde liedje. Milieu / handhaving ?
  Een lachtertje…maar ach, wat weten zij ervan??
  “Hij die niet weet en niet weet, dat hij niet weet is een dwaas. mijd hem” 🙂

 3. @Zorro:
  jammer: het Duitse gezegde betekent dat mensen die van elkaar houden elkaar plagen (in de aangename betekenis, dus niet: pesten).

 4. Was sich liebt das neckt sich oftewel velen die trots zijn op ons eiland maken er een vuilnisbelt van en laten anderen de rotzooi opruimen. Dan hebben we daarvoor ook geen milieu-inspecteur nodig.

 5. Goed initiatief en nu nog de bewoners van alle wijken op curacao !!!!!!
  Men moet er bewust van worden !!!!
  Een schoon eiland is halve werk !!