• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker is meer dan sceptisch over de Community Mailboxes waar bewoners zelf hun post moeten ophalen. Het project is volgens hem gedoemd te mislukken.

Ik woon vlak bij de Moskee in Otrobanda en schijnbaar (ik zeg schijnbaar, want ik heb nog geen bericht gehad) moet ik voortaan mij gaan registreren bij Post N.V. Dit omdat ik mijn post helemaal bij Marchena Hardware in Marchena moet gaan halen waar Post N.V. een Community Mailbox heeft voor de hele buurt van Welgelegen, Sta. Helena etc. Nou snap ik het niet, als dat zo is dan vraag ik mij het volgende af.

1. Post N.V. heeft dan natuurlijk minder postbodes nodig. Wat gebeurt daarmee? Krijgen ze een ‘Golden Handshake’ en kunnen die naar huis Wat gaat ons dat kosten?
2. Mensen die zich niet registreren, wat gebeurt er met hun post? Wordt dat ergens opgeslagen? Kost dat niet meer?
3. Als ik een postzegel koop en een brief stuur naar een bepaald adres, is Post NV dan niet verplicht dat op het aangegeven adres af te geven en niet op een ander adres of postbus?
4. Is hier een studie over gemaakt voordat men dit besluit geeft genomen?
5. Is het niet waar dat het pilotproject van Groot Kwartier mislukt was?
6. Was er een openbare aanbesteding om die postbussen aan te schaffen of is het zonder openbare aanbesteding gebeurd? (Toko den toko misschien?)
7. Wat gebeurt er met aangetekende stukken of belastingformulieren, worden die ook bewaard omdat de persoon niet geregistreerd staat?
8. Heeft iemand er ooit aan gedacht dat een penshonado of een onderstandtrekker per keer 5 gulden aan busgeld kwijt is om een keer per week te gaan kijken of hij post heeft en dat die persoon die 20 gulden per maand zich niet kan veroorloven?
9. Telt dat ook voor zaken hier in de buurt en bejaardentehuizen en scholen en kindercrèches?

Community Mailboxes zijn ideaal voor Gated Communities waar men zoiets bij de ingang van het park plaatst en iedereen zijn post bij binnenkomst ophaalt of in appartementen- of kantoorgebouwen, maar niet in buurten waar men kilometers moet lopen of met openbaar vervoer moet gaan kijken of er een rekening ligt.

Waar halen wij deze mensen die dit bedacht hebben vandaan. Is er een ‘money back guarantee’ voor deze grapjassen?
Sinds ze met een hele entourage naar Dubai en naar Japan op dienstreis zijn gegaan, zijn ze met allerlei ideeën gekomen die wél in het buitenland werken maar hier niet.
Ik blijf lachen op deze klip, want ik wil de belastinginspecteur zien als ik zeg dat ik nooit zijn aanmaning heb gehad, omdat de post dacht dat ik ergens op Marchena woonde.
Op Curaçao en in de hemel is alles mogelijk, gratis onderwijs (mislukt),drempels op de weg (mislukt) en nu community mailboxes, another one bites the dust!

En wij maar dokken!

5 reacties op “Ingezonden: Het debacle van Community Mailboxes”

  1. Beste Felix D. Pinedo,

    de postlandsverordening 1998 die u zoekt ((PB 1997 no. 319) )is te vinden op http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Nederlandse%20Antillen/1875/1875_1.html
    [het is even zoeken, maar via https://www.overheid.nl/overheidsinformatie/ , daarna “lokale wet- en regelgeving, daarna “Nederlandse Antillen” aanvinken, en zoeken maar!]

  2. Burgerlijke ongehoorzaamheid kan hier werken.
    Een vriendelijkbegin is om masaal je post niet op te halen. Lastig om te organiseren maar laat de bussen maar vol lopen. Laat merken dat dit postbus systeem niet wordt geaccepteerd.
    Organiseer dit via social media en flyers bij de betrokken bewoners, samen staan we sterk.

    Maar geen vernieling, sabotage of iets dergelijks. Enkel met “de voeten stemmen” door niet naar je postbus te gaan.En dat enige weken volhouden zodat ook UTS, Aqualectra etc problemen krijgt met de betaling van rekeningen, En wellicht ontstaat er wel een particuliere postbezorging! 1 x per week betrouwbare post bezorging aan huis lijkt me voldoende en efficient te organiseren.

  3. Reeds enkele keren verstuurd naar Redactieversgeperst.com.
    Dit is een brief die ik 28 juli 2015 heb afgeleverd bij het Bureau Telecommunicatie & Post, Staten van Curaçao en de minister VVRP. Ik ben nog steeds op zoek naar publicatieblad (PB 1997 no. 319) regelende post aangelegenheden op Curaçao.

    Felix D. Pinedo
    Kaya Mamondengue 28
    Willemstad 28 juli 2015

    Directie Bureau Telecommunicatie en Post Staten van Curaçao Ministerie VVRP
    Beatrixlaan 9 Wilhelmina Plein Berg Arraraat Perceel C
    Curaçao Curaçao Curaçao

    Geachte directie, honorabele Statenleden en honorabele minister VVRP,
    Zoals u weet heeft de Nieuwe Post N.V. recent besloten om de post op een centraal punt te bezorgen, alwaar de gëadresseerden zich moeten begeven om hun post op te halen. Ik neem bij deze de vrijheid om u te benaderen om dit besluit van Nieuwe Post N.V. onder de loep te nemen en dit besluit terug te doen draaien. Mijn motivering hiervoor is dat dit handelen van Nieuwe Post N.V. naar mijn mening tegen de wet indruist. De bevolking heeft het recht om de post thuis bezorgd te krijgen. Daarvoor zijn er ook regels vastgesteld dat ieder huis een postbus dient te hebben die aan de conform de regels voorgeschreven dimensies dient te voldoen. Tevens wordt gëeist op welke afstand van het hek de postbus geplaatst dient te worden. Recent heeft de Nieuwe Post N.V. de bevolking erop gewezen dat ieder huis een postbus dient te hebben anders wordt er geen post bezorgd.
    Eerder genoemd besluit van Nieuwe Post N.V. druist tevens in tegen de bewegingsvrijheid van de gëadresseerden en het gemak om even naar het hek te lopen om na te gaan of er post is. Stel u zich voor dat een gëadresseerde zich een aantal keren naar een centraal postbuslokatie begeeft en er is geen post. Ik denk hierbij specifiek aan degenen die geen eigen vervoer hebben en in het bijzonder onze oudere burgers (die vaak alleen wonen). Zo’n besluit van een publiek (overheids)orgaan dient ten goede van de bevolking te werken (hetgeen nu niet het geval is) en niet slechts ten goede van enkel de (interne) organisatie van dat orgaan. Verder rijst bij mij de vraag wanneer de wetgeving op het bezorgen van post alszodanig door het Parlement is gewijzigd opdat de Nieuwe Post N.V. over kon gaan tot het implementeren van het door hen genomen besluit. Indien de wet toch op één of andere manier Nieuwe Post N.V. machtigd om zo’n besluit te nemen, dan zal de politiek hier de nodige stappen moeten ondernemen om dit besluit terug te draaien.
    Ik hoop dat u begrip toont voor hetgeen ik naarvoren bring en dat u stappen onderneemt om het besluit van Nieuwe Post N.V. spoedig terug te laten draaien.
    Deze brief wordt tevens naar de nieuwsmedia verstuurd.
    In afwachting van uw antwoord,

    Felix D. Pinedo
    Cc
    Nieuwsmedia

  4. het is asociaal en mensonterend. Voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn is het een crime. Het schendt alle regels van privacy. Per geregistreerd huis krijgt men 1 sleutel voor de box terwijl er mensen zijn die b.v. in echtscheiding liggen oftewel op een adres geregistreerd staan maar al lang geschieden wonen, waarbij de ene de postbussleutel heeft en de post tbv. van de andere partner “wegsluist” of leest. Zo zijn er tig seriuze problemen en ik snap niet dat de mensen hier niet in opstand tegen komen. Ze zijn inderdaad gek op deze klip!

  5. En daarbij komt ook nog dat de Post stelt dat jij verantwoordelijk bent voor de postbus waarom je niet hebt gevraagd en die een kilometer of wat van je vandaan staat !! Wordt de bus opengebroken dan ben jij verantwoordelijk !!!