• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

HatoCURAÇAO – In het tweede kwartaal van 2015 hebben meer mensen gebruik gemaakt van de luchthaven Hato. Dit ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014, zo blijkt uit cijfers van Curaçao Airport Partners (CAP). Het gaat om een stijging van 3 procent.

Het aantal arriverende passagiers steeg met 2 procent en het aantal vertrekkende passagiers steeg met 3 procent. Het aantal passagiers naar de overige eilanden bleef gelijk. Het aantal transitpassagiers steeg met 5 procent in vergelijking tot het tweede kwartaal van 2014.

JetBlue
Er kwamen meer Europese toeristen (+3 procent) op ons eiland af in het tweede kwartaal van 2015. Het uitgebreide vliegschema van JetBlue vanuit New York zorgde daarnaast voor een stijging van het aantal toeristen uit de Verenigde Staten (+ 15 procent).

Venezuela
De transitmarkt groeide beperkt. De Latijns Amerikaanse markt daalde met 12 procent. Dit komt onder meer door de instabiele politieke en economische situatie in Venezuela. Toeristen uit het buurland bleven dan ook minder vaak overnachten (-28 procent). Colombiaanse toeristen bleven echter wel vaker overnachten (+ 5 procent) in het tweede kwartaal van dit jaar. De verwachting is dat dit aantal zal groeien omdat toeristen uit het land geen visum meer hoeven aan te vragen. Ralph Blanchard, de CEO van CAP, is positief gestemd over 2015. “Als we kijken naar de trends, zijn de verwachtingen voor de rest van het jaar positief.”

www.versgeperst.com