• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

IMG_6318CURAÇAO – De fractie van Partido Frente Obrero Liberashon (FOL) is verbolgen over de prullenbak die achter het beeld van Wilson ‘Papa’ Godett is geplaatst op het naar hem vernoemde plein in Punda. De prullenbak die schuin achter het borstbeeld is geplaatst, zorgt volgens de partij voor een lelijk aanzicht.

Daarnaast is er volgens hen duidelijk niet nagedacht over de plaatsing, ‘want de prullenbak is nu ook te zien op foto’s van toeristen en andere gegadigden’, aldus FOL. De partij wil dat de prullenbak dan ook zo snel mogelijk wordt verwijderd.

Papa Godett
Wilson ‘Papa’ Godett werd tijdens de staking van Shell-medewerkers op 30 mei 1969 geraakt door een politiekogel. Nadat het bericht over Papa Godett die was neergeschoten zich verspreidde, liepen de stakingen en onrust pas echt uit de hand. Willemstad werd geplunderd en in brand gestoken, waarbij een groot gedeelte van Otrobanda in vlammen opging. Uiteindelijk werden Nederlandse mariniers ingezet om de rust te herstellen.

IMG_6316

8 reacties op “‘Verwijder prullenbak naast beeld Wilson ‘Papa’ Godett!’”

 1. Tuurlijk Visie; dat is het hele eiland toch ?? 🙂

 2. hebben wij openbare vuilnisbakken op Curacao!!??!!

 3. Ieder volk krijgt de leider voor wie zij kiest.
  Het kan raar lopen maar ieder volk maakt rare keuzes bij het vereren van, in haar oog, belangrijke persoon of held.
  Waar een bepaalden land kiezen voor het verfilmen van de heldendaden van een of enkele piraat/piraten/volksmoordenaars, in haar oog helden, verfoeid de wereldgeschiedenis deze door de verborgen of latente verleden van dezelfde helden op te sommen.
  Reactie? De verfilming betrof niet dat laatste onderwerp (uitmoorden en uitbuiting van vrijheid van anderen) en ieder volk maakt de keuze conform haar geweten en levens opvatting van het ethiek.
  Wie was het weer die zei, : “Ban kima Punda”, en wanneer, voor het fatale schot of na dat schot? Welk politicus zei weer,:” Mi ta kome porko pero no ta sinta na mesa ku porko ( wijlen premier Juancho Evertsz waarom hij niet met W. Godet wilde vergaderen) ?
  Welk politicus beantwoordde een bepaald volksdeel, dat bij hem om een baan vroeg ( bon swa nos a pone ku bo a bira minister, ki dia bo ta kòrda riba nos) ? ,:” Awor aki ta minister mi ta, mi no por atende asuntu di bosnan, bai “Bestuurscollege” di Korsou, mi tin i ta traha pa LAND ( Antiyas).
  Kua politiko a nombra su mes den “schaal” 17 destina pa ingeniero etc. ku derecho di pensioen, siendo konforme areglo di pensioen e tempu ei, siendo mas bieu ku 35 anja un ambtenaar etc. no ta bini na remarke pa tal kos, esta “pensioen uit arbeid”?
  Keda i para ketu!!!

 4. Geheel eens met wat Wim zegt. De grootste schurken krijgen op Curaçao de grootste eerbetuigingen. Hetzelfde zien we recent met Helmin Wiels. Weg met dat soort geschiedvervalsing.
  Deze mensen berokkenen Curaçao schade waar ze pretenderen iets voor het eiland te doen!

 5. Wim het zal je door een aantal Curaçaoënaars niet in dank worden afgenomen maar dat wordt de “waarheid” meestal niet.

 6. @Wim hoe dan ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de historie van Curacao.
  Voor veel mensen is hij een belangrijk iemand geweest die hun leven heeft veranderd.
  Ik ben ook geen fan van hem noch zijn kinderen, maar ik zie geen reden om het standbeeld weg te halen.

 7. Wederom geen visie en geen respect , men doet maar wat , geen planing voor nu en voor de toekomst !!!!!!!
  Ik vind het vreemd ,heel vreemd !!!!!

 8. Die prullenbak staat daar juist goed, want het idee dat Papa Godett een revolutie leidde hoord thuis in de prullenbak.

  De man leidde een groep dronken relschoppers en olunderaars in 69 en verdient niet eens een standbeeld.

  Dat papa Godett weinig besef van normen en waarden had bleek wel uit zijn opvoeding van zoon Anthony, die geen enkele school wist af te maken en een jaar in de gevangenis zat wegens corruptie.

  Dus laat de prullenbak maar staan, en zet het standbeeld erin. Probleem opgelost.