• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Nelson Navarro thumbCURAÇAO – De surveillance-camera’s zijn onderweg. Dat maakte minister Navarro van Justitie donderdag bekend naar aanleiding van vragen daarover van Radio Hoyer 2 tijdens de persconferentie van de ministerraad. “Alles is ingepakt, de containers zijn onderweg”.

“Volgende week komen al een aantal containers aan”, aldus Navarro.

Vergadering cameratoezicht
Volgende week is ook de week waarin de vergadering in de Staten over het cameratoezicht wordt hervat. Op 19 juni werd die vergadering geschorst. Navarro zal op dinsdag 11 augustus vanaf 14.00 uur uitleg geven over de wijze waarop de beslissing is genomen om tot aanschaf van de camera’s te komen.

Tijdschema
Vergadering of niet, het contract is getekend en het cameratoezicht gaat volgens Navarro gewoon door. Wanneer de eerste camera’s geinstalleerd gaan worden, kan Navarro niet exact zeggen. “Inspur heeft een tijdschema opgesteld en we verwachten binnen een maand met de implementatie van de camera’s te kunnen beginnen en het is een project van ongeveer drie tot vier maanden”, zegt Navarro.

Monitoringroom
De ‘monitoringroom’ moet nog worden geïnstalleerd en het personeel daarvoor moet ook getraind worden. De minister wil voor het einde van het jaar voldoende mensen hebben om de ‘monitoringroom’ te bemensen, zodat het cameratoezicht ook daardwerkelijk kan worden uitgevoerd.

Luister hier naar een interview van Collega Rick Hart. Navarro vertelt waar de camera’s nu zijn.

www.versgeperst.com