• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

BenzineCURAÇAO – De prijs van benzine gaat vanaf dinsdag 4 augustus weer omhoog. Per liter benzine betaal je dan 2,06 gulden. Dat is 6 cent duurder. Een liter diesel wordt 1 cent goedkoper en kost dan 1,26 gulden. De stroomprijs daalt daarnaast met vijf cent per kilowattuur (kWh). Eén kWh kost dan 65 cent.

Water wordt 1 cent goedkoper per zaterdag 1 augustus.

Publicatie Brandstofprijzen Aug. 2015 NED

Publicatie Water & Electra Aug. 2015 Ned

7 reacties op “Benzineprijs per dinsdag 4 augustus weer omhoog”

 1. @zorro en @henry . de aankoopprijs is hoger. that’s all? En waarom is de aankoopprijs hoger als overal de olieprijs daalt? heeft de raffinaderij haar produktiemethode verandert? Denk het niet. Beetje makkelijk om zo mee wegtekomen.

 2. Hier in Nederland zijn de prijzen naar beneden gegaan.De benzineprijs is met 20% naar beneden gegaan.Alleen op Curacao gaan de prijzen omhoog de bevolking uitpersen stelletje uitbuiters.ik heb medelijden met mijn volk.Vandis wordt rijker en lekker wonen in Miami want dat doen zei!!!

 3. Het volgende valt me op:
  – brandstof toeslag voor electriciteit neem met circa 5 ct af (-15%)
  – brandstof toeslag voor water blijft vrijwel hetzelfde.
  – verschil tussen laag en hoog tarief electrciteit is zeer klein, slechts 1%. Daar zit geen prikkel in om afname in de piek te verplaatsen naar het dal. Indien dat gewenst is dient het verschil in porijs aanzienlijk groter te zijn. Met dit minieme verschil kan beter één tarief worden gehanteerd, scheelt een meter, stroomspoelen, administratie etc.

  Welke politicus en/of journalist die kan rekenen gaat het prijsbeleid eens volgen. Met name de ‘recovery’ is veel, kan zowel postief als negatief zijn.

  Waarom worden de diverse pompeigenaren niet vrijgelaten hun marge zelf te bepalen, net zoals elke andere winkel die spullen verkoopt. Ook hier is de invloed van de overheid te groot. De consument kan echt wel zelf kiezen tussen een goedkopere pomp met lange rijen of smerige pompen of een duurdere pomp met schone spullen en betere service. Geen enkele noodzaak om de marge van boven af op te leggen.

  @erik: pompeigenaren verdienen voor en na 1 augustus dezelfde NAF 0, 1557 per liter. Alleen de aankooprijs en de OB zijn hoger geworden.

 4. @ erik. Wat mij opvalt is dat er dit keer niet eens een uitleg wordt gegeven waarom de prijs weer moet stijgen.

  De uitleg was een hogere inkoopprijs.

 5. Daar gaan we weer. Wat mij opvalt is dat er dit keer niet eens een uitleg wordt gegeven waarom de prijs weer moet stijgen. En dit keer is het publiek ook stil. Journalisten vragen er ook niet naar.
  Dit zijn gewoon onderlinge afspraken tussen Curoil(regering) en de pompeigenaren. En wij de consument, het domme volk die in hun ogen toch alles pikt, betaald ervoor.
  Ik vind het prima voor mij mag het nog duurder worden. Kan mij het schelen.

 6. Het is gewoon even rekenen 1+5 =6 dus een sigaar uit eigen doos , terwijl de olieprijs steeds lager wordt !!!!!
  Vreemd , heel vreemd !

 7. Raar zeg, wat rechtvaardigd deze stijging? Niet de prijs van olie lijkt me, die zakt alleen maar http://www.nasdaq.com/markets/crude-oil.aspx