• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

vlag uocCURAÇAO – De University of Curaçao (UoC) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van het Gerecht in Eerst Aanleg betreffende Rector Magnificus Miguel Goede. Op maandag 27 juli oordeelde de rechter dat de UoC onrechtmatig gehandeld bij zijn ontslag. Goede werd in 2011 op staande voet ontslagen.

De Raad van Toezicht (RvT) beschuldigde hem onder meer van fraude.

Heroverweging ontslagbesluiten
Maandag werd hij in het gelijk gesteld. Volgens de rechter ‘heeft de UoC Goede misleid door zich bij de civiele rechter op het standpunt te stellen dat zijn ontslag een privaatrechtelijk karakter had. Het niet voldoen aan haar rechtsplicht om de ontslagbesluiten te heroverwegen wordt de UoC zwaar aangerekend.’

Schadevergoeding
De rechter heeft Goede een schadevergoeding toegewezen van ongeveer 400.000 gulden omdat de UoC ‘ernstig tekort is geschoten in haar verplichting als goed werkgever te handelen’. Volgens goede handelde de universiteit uit politiek belang.

Hoger beroep
Volgens de UoC zijn er echter ‘duidelijke misslagen in de uitspraak’. Om die reden tekent het opleidingsinstituut dan ook hoger beroep aan.

44 reacties op “UoC in hoger beroep tegen beslissing Goede”

 1. De nos mes por Pueblo Solberano marionetten Dambruck en Flocker hebben de UNA aan de rand van het faillissement gebracht.

  We kennen de modus operandi van die partij: nadat ze er zelf een puinhoop van hebben gemaakt wordt de racismekaart getrokken en mag Nederland de schade herstellen (lees: een vette cheque uitschrijven).

  Nos mes NO por. Nos mes NUNKA por, Dambruck en Flocker!

 2. Dennis Dambreuk’s Linked In pagina is een lofzang op zijn werk aan de universiteit (zie beneden). Wat een idioot!

  Collega Wildred Fucker heeft wijselijk zijn Linked In pagina leeggehaald maar laat zich wel nog iedere maand, zoals het een goed ratvocaat betaamt, door de UNA betalen.

  Member of the Supervisory Board
  University of Curacao
  February 2011 – Present (4 years 7 months)Curacao
  The primary role of the Supervisory Board is to supervise the operation of the University and give guidelines and advice to the Rector Magnificus where and if needed. I also serve as the Chairman of the Audit Committee and as Treasurer of the Board.

 3. Moos, bij Fraudelyne hebben we kunnen zien hoe PS haar mislukkingen schaamteloos de hand boven het hoofd houdt.

  Dambruck en Flocker kunnen dus aan het eind van het jaar waarschijnlijk een flinke bonus tegemoet zien in plaats van dat ze ontslagen worden en een schadeclaim van een miljoen aan hun kont krijgen.

 4. Kunnen Dambruck en Flocker niet persoonlijk aangesprakelijk gesteld worden voor de miljoen schade door hun falende toezicht?

  Weten hun huidige werkgevers van de flinke puinhoop die zij als toezichthouders er bij de UNA van hebben gemaakt?

  Wordt het niet tijd dat Pueblo Solverano haar laffe stromannetjes Dambruck en Flocker bij de UNA weghaalt of wachten ze ermee tot het volgende schandaal?

 5. Je zal maar kinderen hebben die studeren aan de UNA en geconfronteerd worden met een verdubbeling van het collegegeld ten gevolge van volledig falende toezichthouders Dambruck en Flocker.

  En dat Dambruck en Flocker nog gewoon maandelijks hun salaris krijgen voor hun rol als politiek benoemde nietsnutten is idioot.

  Studenten die dit klakkeloos pikken zijn straks onze nieuwe Alex Rosarias.

 6. Dambruck en Flocker zijn waardeloze kerels. Dat er werkgevers zijn die deze minkukels in dienst hebben is hun verantwoordelijkheid maar zegt veel over hun normen en waarden (voor zover je bij de werkgever van Dambruck, Girobank, nog kunt spreken van normen en waarden wanneer de directie er zelf voor 10 miljoen dollar fraudeert), maar in overheidsfuncties kunnen deze losers nooit meer benoemd worden.

  Dus Dambruck en Flocker, weg bij de UNA en Flocker ook bij de Raad van State.

 7. Het collegegeld verdubbeld door de malafide toezichthouders dennis Dambruck en Wilfred Vlocker en de studenten pikken het allemaal.

  Kom op studenten, schop Dambruck en a Vlocker de UNA uit!

 8. Dumbass Dambruck staat op de payroll van Girobank waar onder zijn ogen kansloze leningen zijn verstrekt aan Ctex en DAE en de directie ook nog eens verdacht wordt van het verduisteren van 10 miljoen dollar.

  Dennis Dambruck keek intussen waarschijnlijk Major League Baseball.

 9. The members of the Board of Trustees are:
  ◾Mr. W.R. Flocker LLM, chairman
  ◾Mr. D.A. Dambruck CPA. MBA, CAMS, treasurer

  Daar ben je lekker mee, een treasurer die je een miljoen gekost heeft!

  Maar Flocker en Dambruck denken dat ze het heel goed gedaan hebben. Wat een leeghoofden.

 10. It’s a shame how backboneless Dimbruck and Flocker caused the annual fee of students to be doubled and yet are still on the payroll of the UNA!

  This is criminal! Come on people, get your act together and fire those punks.

  I wonder what organizations would still employ these freeloaders? Must be government where no one is accountable for nothing.

 11. Klaas,ben het volledig met je eens.

  Als dit op de universiteit van Amsterdam of Rotterdam was gebeurd hadden Dennis Dambruck en Wilfred Flocker meteen hun ontslag ingediend omdat ze de campus niet meer levend zouden hebben verlaten, maar bij de UNA halen ze nog braaf iedere maand hun cheques op.

  Dambruck en Flocker, schaamteloze losers, BAI FLIET!

 12. Asjes heeft al een straatnaam voor haar in gedachten, maar dan moet zij snel haar ontslag indienen, want anders is die kans verkeken. Of denkt iemand nog, dat PS bij de volgende verfkiezingen weer de grootste partij zal worden en Asjes als premier zal leveren? Het staat iedereen vrij om te dromen.

 13. Pardo, Men (studenten) moeten ook mondiger worden, kritiek geven en protesteren. Echter men is bang en durft niets te zeggen (precies de burgers dat de politiek wil). Kijk in andere landen en in de geschiedenis. Studenten zijn vaak de eerste die gaan demonstreren voor verbeteringen, veranderingen of wanneer er slecht bestuur is. Alleen op Curacao is de student een bange stille mus en daardoor moet zij idd een bijbaan zoeken om een slecht gewaardeerde UNA diploma te halen.

 14. Zorro, als Dambruck en Flocker marionetten van Pueblo Solberano zijn kunnen ze tot hun pensioen blijven vangen van de UNA, als die partij zelfs Fraudelyne laat zitten na een vernietigend rapport van de ombudsman.

  Eigenlijk hoeven we de vacature ombudsman niet meer in te vullen en kunnen we haar salaris gebruiken om Dambruck en Flocker te betalen.

 15. @ esmay. Hoe is het mogelijk?

  Bepaalde escapades van de regering zullen wij nooit kunnen begrijpen. Debiliteit gaat ons veel te ver.

 16. Hoe is het mogelijk dat Dambruck en Flocker die meer dan een miljoen schade hebben aangericht nog steeds betaald worden als toezichthouders van de UNA?

  Schande.

 17. Vanuit Nederland neem ik met afgrijzen kennis van de wijze waarop er door de politiek benoemde toezichthouders Dambruck en Flocker toezicht is uitgeoefend op de UNA, met als gevolg een schadepost van meer dan een miljoen en een verdubbeling van het collegegeld.

  En deze heren geven blijk van geen enkel fatsoen door gewoon te blijven zitten. Waar staan ze nog meer als slapers op de payroll?

  Dambruck en Flocker hebben geluk dat mijn zoon vorig jaar is afgestudeerd aan de UNA, anders had ik ze voor de rechter gesleept en persoonlijk aansprakelijk gesteld voor hun wanbeleid.

 18. Triest dat studenten van de UNA in plaats van te studeren een bijbaan moeten zoeken om het collegegeld te kunnen betalen dat verhoogt moet worden door het wanbeleid van Flocker en Dambruck.

 19. Ben benieuwd naar het boek van Miguel Goede over het wanbeleid van Wilfred Flocker en Dennis Dambruck.

  Laat Miguel de vuile was maar eens goed buitenhangen zodat het hele eiland kan zien wat voor hypocriete patsers dit duo is.

 20. Dennis Dambriuck en Wilfred Flocker zijn nog niet uigelachen over de Statenvergadering van vorige week donderdag.

  Als Fraudelyne Wiels na zo’n vernietigend ombudsmanrapport gewoon kan blijven zitten kan niemand ons nog wegsturen, weten Dambruck en Flocker.

  Jammer voor de UNA studenten die kunnen wachten op de volgende collegegeldverhoging ten gevolge van deze fluttoezichthouders.

 21. E. Harmans: ‘Dambruck CPA (Coward Pueblosolberano Asshole?)’.

  Laten we het netjes houden, maar ik begrijp je frustratie. Dat laffe prutsers als Dambruck en Flocker er een puinhoop van maken is diep triest, maar dat we er niets van leren en ze gewoon laten zitten is een schande.

  En de UNA studenten accepteren dit klakkeloos en betalen zonder morren nu het dubbele collegegeld in plaats van Dambruck en Flocker aansprakelijk te stellen.

 22. @ Freek. Leeflang: aangezien je precies zoals Leeflang reageert: nooit inhoudelijk, altijd op de man. Schotte heb ik nog nooit voor privatisering zien pleiten, dus dat zal m’n achternaam niet zijn.

  Leeflang kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor mijn woorden, hoewel ze het waarschijnlijk met me eens zal zijn en wat betreft inhoudelijkheid kan je heel veel van haar leren. Lees je vorige reactie nog eens over op de man spelen gesproken. Draag het als een man. Er is een meer voor de hand liggende en treffende gelijkenis met je “broer” Schotte, maar die zal ik niet aan je verstand proberen te peuteren. Vergeefse moeite.

 23. @Leeflang: aangezien je precies zoals Leeflang reageert: nooit inhoudelijk, altijd op de man. Schotte heb ik nog nooit voor privatisering zien pleiten, dus dat zal m’n achternaam niet zijn.

 24. Ik zie op de website van de UNA dat Flocker en Dambruck daar nog steeds verantwoordelijk zijn voor supervisie van de universiteit.

  Supervisie? Dat is toch godgeklaagd!

  Flocker is volgens de UNA site LLM (wai is dat? Luie Lakse Middelmaat?) en Dambruck CPA (Coward Pueblosolberano Asshole?).

  Board of Trustees

  The Board of Trustees is responsible for the supervision of the Board of the University and the management of the entire University.

  Volgens de website van de UNA zijn Flocker

  Members of the Board of Trustees are appointed by and accountable to the Minister of Education, Science Culture and Sport. The Board of the University is accountable to the Board of Trustees.

  The members of the Board of Trustees are:

  Mr. W.R. Flocker LLM, chairman
  Mr. D.A. Dambruck CPA. MBA, CAMS, treasurer

 25. @ Freek. De PAR (Lees Leeflang) zette ook daar hun muppets daar neer en zo is ook meneer Goede aan zijn baantje gekomen, want aan z’n prestaties af te meten zou die ook nooit op die plek zijn gekomen. Net als bij Adriaans bij de CAP. Als ze komen doordat er een ander voor hun uit is gedonderd hoor je ze niet, maar owee als het hun beurt is. Dus laat nu iedereen die hier verontwaardigd zit te doen het eens in actie omzetten en zorgen dat de overheid zijn klauwen niet meer in deze organisaties kan zetten, inclusief Zorro a.k.a. Leeflang.

  Aan welke van je verslavingen moet deze complete nonsens toegeschrevn worden, Freek “Schotte”?

 26. Dus Fucker zit naast in de UNA en Raad van State ook nog bij raffinaderij? Hoe kan iemand dat doen naast een volledige dagtaak? Geen wonder dat deze payaso er bij de UNA een puinhoop van gemaakt heeft.

  Flocker is een ordinare zakkenvuller die eenmaal per maand op de UNA zijn gezicht laat zien om zijn cheques op te halen.

  En wat doet die andere lulletje rozewater, Dambruck, er nog bij. Ik lees dat hij toezichthouder van Girobank is. Dan heeft hij daar vooral op Facebook gezeten, want onder zijn ogen fraudeerden Garcia en Capella de boel bij elkaar en warden er volstrekt onverantwoordelijke leningen (Ctex!) gegeven. Hoe kan de Centrale Bank deze kwibus gewoon laten zitten?

 27. Waar het daadwerkelijk om gaat is, dat zolang entiteiten overheidsentiteiten zijn, de overheid daar invloed op heeft (in weze terecht, een normale aandeelhouder heeft dat ook) . En laat nou geen enkele politicus ervoor pleiten om deze entiteiten te verzelfstandigen of privatiseren (ook niet degene die nu moord en brand schreeuwen), want van welke kleur ze ook zijn, ze gebruiken het allemaal als speelgoed. De PAR (Lees Leeflang) zette ook daar hun muppets daar neer en zo is ook meneer Goede aan zijn baantje gekomen, want aan z’n prestaties af te meten zou die ook nooit op die plek zijn gekomen. Net als bij Adriaans bij de CAP. Als ze komen doordat er een ander voor hun uit is gedonderd hoor je ze niet, maar owee als het hun beurt is. Dus laat nu iedereen die hier verontwaardigd zit te doen het eens in actie omzetten en zorgen dat de overheid zijn klauwen niet meer in deze organisaties kan zetten, inclusief Zorro a.k.a. Leeflang.

  En de UOC heeft al een schuld van 20 miljoen, dit kan er ook nog wel bij, maar geen haan die ernaar kraait, niet de belastingdienst, niet de SVB, niet het pensioenfonds en geen enkele student (dus hou op met hiermee medelijden proberen op te brengen). Dat is dan weer het voordeel van het zijn van een overheidsentiteit.

 28. De oplossing is heel simpel; Flocker is partner van het advocatenkantoor van de advocaat van de overheid Glenn Camelia, het kantoor heet FCW legal. Flocker, Camelia en wijlen Winkel. Flocker moet dus als advocaat in staat zijn om een analyse te kunnen maken van de haalbaarheid van het hoger beroep. Als Flocker aan het “gokken” is met geld van de universiteit dan kan hij daarvoor aansprakelijk gesteld worden en zich niet beroepen op het feit dat zijn advocaat dit risico had moeten kunnen beoordelen. Het is overigens ook Camelia die de incompetente Flocker allerlei posities geeft(raad van advies, RdK enz enz) om zijn macht en invloed uit te breiden.

 29. Het inderdaad van de gekke dat Dennis Dambruck en Wilfred Flocker niet het fatsoen hebben om zelf op te stappen na hun volslagen mislukte toezichthouden waarmee zoveel schade is aangericht dat het collegegeld verdubbeld moet worden.

  Snap ook niet dat de studenten aan de UNA dit allemaal pikken. Een beetje mondig student zou actie voeren tegen Flocker en Dambruck.

  Of leidt de UNA alleen maar de nieuwe generatie Flockers en Dambrucks op?

 30. Freek, dat is niet het punt.

  Het punt is dat er een stelletje slappelingen zonder ruggegraat (Wilfred Flocker en Dennis Dambruck) als marionetten van de poilitiek bij de UNA zijn neergezet.

  Formeel om toezicht te houden, maar Flocker en Dambruck zijn juist gekozen omdat ze zo goed de andere kant op konden kijken.

  En deze weekdieren kennen geen enkele schaamte want ze blijven gewoon zitten!

  En de studenten zijn het kind van de rekening.

 31. @Freek, Dit is van het begin al een politieke verwijdering geweest dat de UoC al heel veel geld heeft gekost. Deze kosten om een politieke partij een favor te doen wordt weer verhaald op de studenten.
  Laten die personen die dit doen in opdracht van hun partij maar dit van hun eigen geld doen en iet de UoC en studenten als melkkoe te gebruiken!

 32. @ Freek. Enig idee van jullie in hoeveel gevallen een college van hoger beroep (bestaande uit 3 rechters) een rechter in eerste aanleg (doet in z’n eentje uitspraak) terugfluit?

  Ik breng daartegen in, dat het college veel vaker een rechter niet terugfluit. Deze affaire loopt al een poosje en is er eerder veel duidelijk geworden over de foute handelswijze van de UoC en dat de rechter een flink deel van de financiele eisen van Goede heeft afgewezen. Wie het onderste uit de kan wil hebben, krijgt het lid op de neus. Daarnaast is het natuurlijk lekker makkelijk om in hoger beroep te gaan op kosten van een ander (anderen), want het kost de UoC geen cent. Advocaat Koch met dollartekens in z’n ogen moet maar eens op de proppen komen met een stevig onderbouwde kansberekening, welke door andere juristen (de regering kent er wel een paar) op z’n merites beoordeeld moet worden alvorens impulsief en met een vage reden zo snel in hoger beroep te gaan.

 33. Apart altijd: als de moraalridders van dit forum geen gelijk krijgen van de rechter, dan moet er tot het allerhoogste orgaan doorgevochten worden om ‘hun’ gelijk te krijgen, maar andersom mag zo’n bestuur niet eens in hoger beroep gaan tegen een uitspraak van een rechter in eerste aanleg. Enig idee van jullie in hoeveel gevallen een college van hoger beroep (bestaande uit 3 rechters) een rechter in eerste aanleg (doet in z’n eentje uitspraak) terugfluit?

 34. En nu is Giro de overheid ook nog kwijt als grote klant.

  Logisch, als overheid wil je niet geassocieerd worden met een bank waarvan de directie heeft aangetoond geen greintje integiteit te bezitten.

 35. Ik heb gehoord dat de ouders van een UNA student Dennis Dambruck en Wilfred Flocker persoonlijk aansprakelijk gaan stellen voor de verhoging van het collegeld bij de UNA van hun zoon ten gevolge van het volledig falend toezicht door deze zakkenvullers.

  Ben benieuwd hoe deze pipos er vanaf gaan komen in het boek van Miguel Goede.

  Ik heb geen problemen met Dambruck bij Girobank, dat is een private onderneming dus Garcia, Capella en Dambruck kunnen er wat mij betreft nog een grotere porkeria van maken dan ze al gedaan hebben maar Wilfred Flocker bij de Raad van State, is een andere zaak. Dat is een overheidsorgaan. Flocker dient op staande voet ontslagen te worden.

 36. Als het waar is dat Flocker in de Raad van State zit zou hij daar vandaag nog ontslagen moeten worden.

  Dit is het hoogste adviesorgaan!

  Flocker is schuldig aan het UNA drama van vele tonnen omdat hij zich als marionette van de politiek liet gebruiken in ruil voor een riante positie.

  Snap niet dat de UNA studenten geen actie ondernemen tegen Flocker en andere bestuursleden. Door hen moet het collegegeld worden verdubbeld!

 37. Dennis Dambruck is flut toezichthouder bij Girobank, maar zijn partner in crime Wilfred Flocker zit zelfs in de Raad van State!

  Hoe kunnen deze twee payasos zo omhoog vallen? Laffe hielenlikkers zijn het.

 38. Sluit niet uit dat Dambruck door Garcia en Capella ruim beloond is voor zijn werk als ‘toezichthouder’ bij Girobank.

  Net als bij de UNA had Stevie Wonder nog beter toezicht uitgeoefend, en die is blind.

  Flocker ta mes kos.

 39. De Girobank gate wordt groter. Eerst Garcia en Capella nu dus ook Dambruck.

 40. Als UNA student moet ik meer collegegeld gaan betalen door de fouten van Wilfred Flocker en Dennis Dambruck.

  De schade van 400,000 gulden moeten zij betalen.

  Ik snap niet dat ze nog steeds in het bestuur zitten terwijl ze bewezen hebben helemaal ongeschikt te zijn als bestuurder.

  Dennis Dambruck zit ook in het bestuur van de Girobank en ook daar is het een puinhoop.

  Door mensen als Wilfred Flocker en Dennis Dambruck willen onze Yu Korsow niet meer terug komen na hun studie in Nederland.

 41. Brian S, als het waar is dat de schuldigen voor dit verlies van vele tonnen, Flocker en Dambruck, nog steeds als commissaris op de payroll staan van de UNA is dat een grof schandaal.

  Flocker en Dambruck dienen op staande voet ontslagen te worden en iedere cent van de door hun wanbeleid verloren 400,000 gulden terugbetalen.

  En de schade is nog veel meer dan 400,000, want dit bedrag is netto en de UNA moet het brutobedrag betalen. En vergeet niet de advocaatkosten.

  Flocker en Dambruck dienen op te rotten naar een andere bananenrepubliek.

 42. Gaat de UNA weer het college geld omhoog gooien zodat ze de advocaten kunnen betalen.

  Wat een schande! UNA hoort geld uit te geven aan goed onderwijs en niet aan politiek gemotiveerde rechtzaken!

 43. De volslagen onbetrouwbare en ondeskundige UNA toezichthouders Flocker en Dambruck dienen persoonlijk aansprakelijk te worden gesteld voor dit financieel drama. 400,000 ontslaguitkering plus alle advocaatkosten op hen verhalen.

  Flocker en Dambruck hebben zich als bange schoothondjes van de politiek laten misbruiken in ruil voor een dikbetaald flutbaantje bij de UNA als toezichthouders die alles deden behalve toezicht houden..

  De hypocriete Flocker en Dambruck staan overigens nog steeds op de payroll van de UNA. Wat een schande.

 44. Hoeveel advocaten hebben hier al geprofiteerd van de onbeperkte middelen, die ‘s lands schatkist biedt? De winnaar is hoe dan ook alleen advocaat Koch, die in vage ‘duidelijke misslagen in de uitspraak’ een mogelijkheid ziet om zijn zakken te vullen.