• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

DollarCURAÇAO – Curaçao heeft de Verenigde Staten (VS) geholpen bij een onderzoek naar een Venezolaanse drugshandelaar. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het geld dat de crimineel verkregen heeft uit witwassen, ruim 800.000 dollar, wordt conform het ‘asset sharing-verdrag’ verdeeld tussen Curaçao en de VS.

De man werd gearresteerd in Colombia en in 2010 aan de VS uitgeleverd. Via Puerto Rico sluisde hij geld naar de VS.

Succes
Het Afpakteam van het Openbaar Ministerie boekte begin deze maand ook al een groot succes. Toen deed de 56-jarige B.V., die verdacht wordt in de zaak ‘Tartaros’, afstand van een fors geldbedrag om verdere vervolging te voorkomen. Van 1998 tot 2008 zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan het witwassen van geld in Campo Alegre.

Afpakteam
Het team is in het leven geroepen om vermogen af te pakken van criminelen. Het geld wordt vervolgens gestort op rekening van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds van Curaçao, die wordt beheerd door het ministerie Justitie. De officiële startdatum van het team is 1 augustus. Het Afpakteam bestaat uit samenwerkende functionarissen van de Koninklijke Marechaussee (KMar), het Korps Politie Curaçao (KPC), de Belastingdienst, Team Inlichtingen en Opsporing Belastingdienst (TIO), Douane, Kustwacht, het OM en twee opsporingsambtenaren uit Nederland.

1 reactie op “Ruim 800.000 dollar afgepakt van Venezolaanse crimineel”

  1. ….. en we kunnen met dit geld een structurele oplossing creeren voor het probleem van de nachtopvang van onze chronische verslaafden die per 1 augustus weer op straat zullen zijn. Als deze mensen weer op straat zijn dan zal dit ernstige consequenties brengen voor hun, hun familie, toerisme, kortom ons allemaal. Deze klienten zijn niet alleen van Punda maar van het hele eiland. Ook kunnen we in plaats van de budget in te korten meer geld geven aan de instanties die zorgen voor verslavingszorg en preventie. Lijkt mij een perfecte oplossing om het slechte van dit geld toch nog te transformeren in goeds. Ban gobiernu …. dikon boso ta tarda asina? What are you waiting for?