• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Omayra LeeflangCURAÇAO – Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang is tevreden over het besluit van minister Irene Dick van onderwijs om toch de havo- en vwo-exameneisen aan te scherpen. Dick heeft gisteren middels een brief bevestigd haar eerdere besluit om de strengere exameneisen die in Nederland gelden te negeren, in te trekken.

Dit nadat zij de wind van voren kreeg door de ministerraad, ouders en leerlingen. Dick had het besluit zelf genomen omdat ‘Nederlands niet de moedertaal is van het Curaçaose kind’, zo verklaarde ze.

Gelijkwaardige diploma’s
De doorstroom van havo- en vwo-leerlingen naar een vervolgopleiding is hierdoor niet meer in het geding. De Nederlandse en Curaçaose diploma’s zijn hierdoor namelijk gelijkwaardig. De nieuwe normering wordt voor de havo dit schooljaar ingevoerd. Voor het vwo gebeurd dit het jaar daarop.

Andere punten
Leeflang is zeer tevreden met dit besluit, maar geeft wel te kennen dat ze het onderwijssysteem nauwlettend in de gaten blijft houden. Zo moet de kwaliteit van het onderwijs hoog worden gehouden om dit te doen slagen. Ook moeten de leraren over de juiste kwalificaties beschikken. Daarnaast hebben de leerlingen voldoende lesuren nodig om net name Nederlands, Engels en Wiskunde beter te beheersen.

2 reacties op “Leeflang tevreden over aanscherping exameneisen”

  1. @ Fred Schiedam. Goed nieuws, maar nu ook de follow-up regelen.

    Hoeveel ministers en jaren zullen we voor de folllow-up nodig hebben, als de minister het al nodig vindt. Het is dat ze door de coalitie tot de orde is geroepen, want anders was er helemaal geen goed nieuws te melden. Ze kon niet anders behalve dan opstappen.

  2. Goed nieuws, maar nu ook de follow-up regelen: extra investeren in het beheersen in woord en schrift van de Nederlandse taal (en in het kielzog daarvan ook het Engels).