• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Gat in de wegCURAÇAO – Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning (VVRP) gaat de infrastructuur op Curaçao aanpakken. Minister Suzy Camelia-Römer pakt het project ‘Inhaalslag 2014’ weer op met als doel de wegen te verbeteren en de economie een impuls te geven.

Afgelopen jaar stond het project enige tijd stil. Via een openbare aanbesteding zou de infrastructuur toen worden aangepakt en mee worden genomen in de overheidsbegroting van 2014. Het project werd toen uitbesteed aan verschillende aannemers, waardoor er verschillende adviezen op tafel kwamen.

Akkoord
Camelia-Römer heeft nu een onafhankelijke groep van ingenieurs, overheidsdeskundigen en experts op het gebied van financiën aangesteld om het project in goede banen te leiden. De partijen hebben een akkoord bereikt over een oplossing met betrekking tot de bouwwerkzaamheden.

Locaties
Er wordt spoedig een begin gemaakt aan de werkzaamheden. De wegen die zullen worden aangepakt zijn: de
Oude Caracasbaaiweg,Erosweg/Rondeclipweg, Santa Rosaweg (Kwartje/Beurs), Santa Rosaweg (Toni Kunchi/Santa Rosa), Mahaaiweg/Gladiolenweg, Snipweg/Corrieweg, Venezuelaweg en de rotonde aan Santa Rosaweg en Hariri (Palu Blanku). Bij het project hoort ook de afronding van de werkzaamheden aan de Weg naar Westpunt in de omgeving van Tera Kòrá.

Helmin Wiels Boulevard
De Helmin Wiels Boulevard krijgt daarnaast rotondes. Ook wordt er een middenberm geplaatst om de verkeersongelukken op de deze weg te doen afnemen.

4 reacties op “Camelia-Römer zet verbetering infrastructuur voort”

  1. Als er nog wat geld over is weet ik nog wel wat wegen die een nieuw stukje asfalt kunnen gebruiken…

  2. Bario di dominquito ta boga pa drempel den schubappelweg despues ku a kaba di asfalta e kaminda ku tabata hopi mankaron awor a bira un racecircuit. Danki na e mandatario ku a laga drecha e kaya awor ban pone drempel den e kaya.Eigenlijk mester a plan e kosnan aki delanta. Pero no ta nada dal bai ku drempel na diferenta kaminda. Forsa.

  3. En een rotonde bij Helmin Wiels Boulevard ter hoogte van de sluipweg naar blue bay en de weg naar Veeris?

  4. Het zal een keer tijd worden,we gaan het beleven !