• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

fotoCURAÇAO – “Vrouwen op Curaçao worden op basis van verschillende gronden nog steeds gediscrimineerd en achtergesteld.” Dat stelt Adaly Rodriquez in haar proefschrift naar de rechten van vrouwen op Curaçao. Ze is onlangs gepromoveerd aan de Universiteit van Utrecht.

In het proefschrift ‘The application of the Women’s Convention upholds transformative potentials for the realisation of gender-based equality, and the advancement and protection of women in Curaçao’, beschrijft ze de ontwikkeling van de rechten van de vrouw op Curaçao en de huidige status hiervan.

Ongelijke verdeling
“In de Curaçaose maatschappij is er geen gelijke verdeling van macht en middelen tussen mannen en vrouwen. Daarnaast zijn er vastgeroeste socio-culturele patronen actief die vrouwen nog steeds achterstellen en discrimineren”, aldus Rodriguez.

Aanbevelingen
Volgens Rodriquez kan het VN-Vrouwenverdrag een grote bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en bescherming van vrouwen op Curaçao. “De gelding van mensenrechten in het nationale systeem is van cruciaal belang voor het bewustwordingsproces, ontwikkeling en de bescherming van deze kwetsbare groep. De discriminatie en uitbuiting van vrouwen eisen een uitbouw en versterking van de nationale beschermingsmechanismen vanuit het mensenrechtelijk perspectief”, zo stelt ze in haar proefschrift. Het proefschrift is vanaf eind augustus verkrijgbaar bij de lokale boekhandels.

1 reactie op “‘Vrouwen worden nog steeds gediscrimineerd op Curaçao’”

  1. Maar kom nu met feitelijke voorbeelden en oplossingen