• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

DSC_1638 1CURAÇAO – In een grootschalig onderzoek naar witwaspraktijken zijn zes mannen aangehouden. Vier van hen werden aangehouden op Curaçao, één in Nederland en één in de Verenigde Staten. 70 Agenten werden ingezet bij invallen op verschillende locaties op het eiland waaronder een winkel in Punda die als dekmantel werd gebruikt.

De strafbare feiten zijn gepleegd sinds 2004. Toen de de witwaspraktijken aan het licht kwamen, is er een onderzoek gestart. Het Openbaar Ministerie (OM) uit Nederland en OM Curaçao werkten daarbij samen met de Divisie Georganiseerde Misdaad van Korpspolitie Curaçao (KPC). Op hetzelfde moment werden er ook invallen in Nederland verricht.

Verdachten
Vier van de verdachten hebben de Nederlandse nationaliteit. De andere twee mannen hebben een Venezolaanse en Indiase nationaliteit. De groep wordt verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. Daarnaast hebben ze dubieuze transacties niet gemeld en hadden ze een geldtransactiekantoor zonder vergunningen. Tijdens de invallen zijn een computer, de volledige administratie, draagbare pinautomaten, een auto, een telefoon, bankpassen en ongeveer een miljoen aan contant geld in verschillende valuta in beslag genomen.

DSC_1507 1

DSC_1563 1

DSC_1612 1

2 reacties op “Zes aanhoudingen in grootschalig witwasonderzoek”

  1. 70 politie mensen, ingezet of ook “spontane” vrijwillegers… en Die gevonden centjes “bewijs”, worden die “veilig” opgeslagen op de locale politie post? Ik ben benieuwd wie en hoe ze dat dat gaan “bewaken”… Of storten ze het gewoon direct op de lands rekening bij de bank ?

  2. Dat zal een aardig bedrag worden voor het Criminaliteitsfonds.