• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

irene dickCURAÇAO – Minister Irene Dick van Onderwijs is teruggekomen op haar besluit om de strengere exameneisen die in Nederland gelden te negeren. Dit nadat zij de wind van voren kreeg door de ministerraad, ouders en leerlingen. Dick had het besluit zelf genomen omdat ‘Nederlands niet de moedertaal is van het Curaçaose kind’.

De havo/vwo-eisen moesten worden verlaagd, aldus de minister. Het besluit is nu dus ingetrokken.

7 reacties op “Dick komt terug op examenmaatregel”

 1. @E.Sambo. Nog even tolereren dat mens, zeker niet steunen. Dit is weer een minister van wanbeleid. U deelt nu mantels der liefde uit om grove fouten te vergeten. Een PS Trekje, als ze Nederland maar kunnen treiteren. Met de veelgeprezen landstaal komt Dick’s jeugd niet verder dan de inpak-tafels van de supermarkten om fooien op te halen. Ook de USA stelt eisen aan buitenlandse studenten.

 2. Wellicht dat deze minister ook eens luistert naar de kritiek en daaruit de conclusie trekt dat regeren niet iets voor ongeschoolde amateurs is. We kunnen het ons in deze wereld niet veroorloven om bij de opleiding van onze jeugd zulke domme fouten te maken. Het wordt hoog tijd dat er een tegenwicht komt voor de ongelooflijke domheid die overal op het eiland vooral bij de bestuurders heerst.

 3. Volgens mij weet deze minister heel goed wat de examenleerlingen vanaf 2016 te wachten staat als zij naar NL willen om te studeren, namaelijk dat zij met een niet-aan-Nederlandse -eisen- voldoend diploma niet langer toegelaten zullen worden. Bel gerust de decanen van de Universiteiten hier, dan zult u het zelf vernemen. Leerlingen vanaf Bonaire moeten vanaf 2016 voldoen aan die eisen en dat is dus het moment voor gelijkschakeling. NL had de strengere eisen allang vertaald willen zien in de Curacaose diploma’s, maar kon dat niet omdat Bonaire tot 2016 de tijd heeft gekregen. Dat nu de indruk wordt gewekt dat alles bij het oude blijft is een verwerpelijk staaltje volksverlakkerij.

 4. @ Etienne: inderdaad, dit geeft hoop voor de toekomst. We moeten naar elkaar blijven luisteren.

 5. Echt Pueblo Soberano. Houdt ze dom en arm. Wat een zielige vertoning.
  De huidige generatie mag niet te slim worden. Ze weten dat de “slimmerikken” van het eiland gaan en niet meer terugkomen naar dit corrupte zooitje.

 6. Mevrouw Dick dick ! U bent toch niet gek??!!!!!!

 7. Goed dat er een minister is die openstaat voor kritiek. We moeten de minister nu steunen en niet verder afkraken.