• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het Afpakteam heeft nu al succes. De 56-jarige B.V., die verdacht wordt in de zaak ‘Tartaros’, heeft afstand gedaan van een fors geldbedrag. Hiermee voorkomt V. verdere vervolging door het Openbaar Ministerie (OM). Van 1998 tot 2008 zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan het witwassen van geld in Campo Alegre.

“Het OM acht deze afdoening, gelet op alle feiten en omstandigheden van de zaak, passend. Het geldbedrag zal ten goede komen aan het Land Curaçao middels de Criminaliteitsbestrijdingsfonds”, aldus het OM. Campo wordt binnenkort geveild vanwege de witwas-en drugspraktijken. Dit geld zal ook ten goede komen aan het fonds

Afpakteam
Het team is in het leven geroepen om vermogen af te pakken van criminelen. De officiële startdatum van het team is 1 augustus. Het Afpakteam bestaat uit samenwerkende functionarissen van de Koninklijke Marechaussee (KMar), het Korps Politie Curaçao (KPC), de Belastingdienst, Team Inlichtingen en Opsporing Belastingdienst (TIO), Douane, Kustwacht, het Openbaar Ministerie (OM) en twee opsporingsambtenaren uit Nederland.

2 reacties op “Afpakteam haalt eerste grote geldbedrag binnen”

  1. Verkeerd signaal door hebberigheid of luiheid van het OM.
    In Nederland komt het plukze-team pas in actie als er vonnis is geveld. Hier kun je dus met je illegale winsten, strafvervolging afkopen. Een bijzonder vreemde zaak die zeker de aandacht heeft van Gerrit Schotte CS.

  2. coffie shop beginnen op curacao dan is iedereen rustig swa