• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

bandabou3CURAÇAO – Inwoners van Bandabou hebben gisteren hun ongenoegen geuit over de voorzieningen aan de westkant van het eiland. Een groep actievoerders barricadeerde de weg in de omgeving van Grote Berg. Ook werd er midden op de weg banden in brand gestoken. De regering zou te weinig doen voor de mensen op Bandabou.

Met borden protesteerde de groep over onder meer de apotheek in Barber, de brandweerpost en de bibliotheek.

Botika Barber
De enige botika op Barber werd dit jaar definitief gesloten na faillissement. De apotheek was toen al enige maanden dicht. Bewoners van Bandabou moeten hierdoor noodgedwongen naar de botika in Tera Kòrá om hun medicijnen te halen. Dit is met name voor ouderen een groot probleem. Bettina N.V. en de apotheek van Tera Kòrá maakten onlangs kenbaar een botika te willen openen. Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Natuur en Milieu zou inmiddels de vergunning aan één van de gegadigden hebben afgegeven.

bandabou

bandabou2

Foto:Facebook YGC

13 reacties op “Inwoners Bandabou in opstand tegen regering”

 1. @ Fada. Alleen denk ik dat de bewoners van Banda Bou inmiddels 30 mei taferelen in hun hoofd hebben.

  Laat het voor hun eigen bestwil in het hoofd blijven, want dit keer komen ze er niet zo genadig van af.

 2. @Postman je hebt helemaal gelijk.
  Alleen denk ik dat de bewoners van Banda Bou inmiddels 30 mei taferelen in hun hoofd hebben.
  Hoe lang kunnen ze wachten tot ze veranderingen zullen zien.

 3. @Fadà: Het klopt dat er vaak weinig resultaat behaalt wordt met het protesteren, maar als iedereen gaat kiezen voor vernielen als een vorm van protesteren is het einde zoek. Ik ben van mening dat protesten geweldloos moet zijn. Als het om heel essentiële zaken gaat, moet de protesten door gaan totdat er een oplossing is of tenminste totdat de verantwoordelijken in beweging komen. Het gaat om een mentaliteit verandering. Afspraak maken en die ook nakomen. Ik weet het is een utopie, maar ik weiger op te geven. Ik blijf geloven dat verandering kan komen vanuit gezond verstand gebruik.

 4. @Fadà, Nog nooit heeft het wat opgeleverd. Maar als de politici met hun loze beloftes tijdens verkiezingstijd naar Banda Bou gaan dan verkopen de mensen van Banda bou hun stem voor 1 feestjes met bier en bbq.
  Als je veranderingen wilt dan moet je die mensen aanpakken. Ga dus voor hun deur protesteren of ga naar Fort Amsterdam en ga daar protesteren.. Nu hebben alleen burgers er last van en het lost niets op

 5. @Postman: Ik ben ook geen voorstander van vernielingen.
  Maar wanneer heeft protesteren hier resultaat opgeleverd?

 6. @Fada, Het is zeker gelukt zoals je zei vwb aandacht. Ik vind zelf dat als er zaken zijn die aandacht vragen en de burgers hebben het gevoel dat ze niet serieus worden genomen, ze dan moet protesteren de straat op gaan en laten zien dat het menens is. Maar vernielingen is uit den boze.

 7. Als men dit soort acties wilt voorkomen oa dat het niet ten kosten gaat van onschuldige bewoners dan zullen deze onschuldige ook acties en begrip moeten tonen voor zulke situaties—30 mei 1969===te veel gepraat en geen daden dus met gevolg acties als resultaat??er is daarna toch opeens wel veel veranderd….uitdrukking==als praten niet helpt dan keiharde acties zo win je een “oorlog“

 8. Si Roberto.
  Verdad.

 9. Frauduleuze praktijken, handelspraktijken, partijdige wetshandhaving, maatschappelijk onrecht, slechte gezondheidszorg, tweederangs onderwijs, uitbuiting in naam van religie en plundering van het milieu, dit soort zaken bezorgen de meeste Curacaoënaars een gevoel van teleurstelling. Ontevreden personen zijn in elke samenleving te vinden, zo ook in dit geval op banda’bou. Maar mensen, moedig de regering op een vreedzame manier tot verandering. Maar doe het wel op een fatsoenlijke, legale wijze. Curaçaoënaars zijn geen anarchisten en/of revolutionairen, want wij houden ons aan de wet, en gebruiken nooit geweld. Probeer altijd onze benadering tot bepaalde kwesties te overwegen. Protesteren alleen is niet voldoende, wij moeten ook ideeën hebben over de manier waarop dingen verbeterd kunnen worden. Leg het voor. Om aandacht van de regering over een kwestie te bevestigen (zoals in dit geval), kunnen wij A: (vreedzame) demonstraties houden, B: met de hulp van anderen die ook ontevreden zijn een petitie ondertekenen, en C: publiciteit in de media zoeken. Een van de ergste dingen die kan overkomen, is dat de regering hen na dit alles negeert. Maar (andermans) bezit(tingen) en/of eigendom(men) vernielen, is uit den boze. DOE HET ASJEBLIEFT NIET. Degenen die het zich nog kunnen herinneren, weten nog hoé het begon op 30 Mei 1969. Het begon vreedzaam en onschuldig, daarna kleinschalige oproering, en tenslotte verbreidde het zich in een razend snelle tempo uit over het eiland. En dit alles gepaard gaande met overtollige alcohol-misbruik. Het was een DOEMDAG voor ons prachtig eilandje, een DOEM SCENARIO. Onze lot werd verzegeld tot heden ten dage. Nogmaals, doe het rustig aan. Gedenk dat: CURACAO HEEFT JULLIE NIETS AANGEDAAN, MAAR DEGENEN DIE CURACAO “LEIDEN”, HEBBEN CURACAO DOEN “LIJDEN”.

 10. De kruik gaat zo lang te water tot zij breekt !
  Anno 2015 ga in gesprek met de bewoners en verzacht hun leed ! niet met loze beloftes
  Nog niets geleerd van 30 mei !

 11. Eindelijk al jaren is bandabou het ondergeschoven kindje van curacao,
  Wat voorzieningen betreft ,maar zo protesteren ben ik tegen !
  Het kan ook op een humane manier!
  Hopelijk blijft het hier bij?
  M h a

 12. @Postman: hebben zeinderdaad niet heel diep over nagedacht.
  Maar ik denk dat ze aandacht wouden vragen voor het probleem, want ik wist bijvoorbeeld niet dat dit speelde op Banda Bou.
  Dus wat dat betreft is het wel gelukt vind ik.

 13. Protesteren voor betere voorzieningen, prima! Maar waarom brandstichten op de openbare weg? Schade ontstaan aan het wegdek wie moet dat betalen? Wat een vraag zeg, de overheid natuurlijk. Waar betaalt de overheid het van, de belastingen. Waar haalt de belastingdienst het geld vandaan? O ja van de burgers. Domme actie!