• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

BoekhoudtCURAÇAO – Gevolmachtigd minister van Aruba Alfonso Boekhoudt noemt het in een eerste reactie ‘correct’ dat het voorlopige resultaat over de lijkschouwing van Mitch Henriquez vandaag bekendgemaakt is. Daaruit blijkt dat Henriquez zondag om het leven is gekomen door verstikking, zo schrijft Caribisch Netwerk.

Boekhoudt: “Feit dat nu blijkt dat hij is overleden door verstikking maakt de pijn van de familie niet minder, maar het geeft wel aan dat de waarheid boven komt. De waarheidsvinding is van belang voor de familie.”

Luister hier naar Pieter Hofmann in gesprek met Alfonso Boekhoudt.

Openbaar Ministerie
In eerste instantie verklaarde het Openbaar Ministerie (OM) dat de arrestant onderweg naar het politiebureau onwel geworden was. Later bleek uit filmpjes dat Henriquez door hardhandig politieoptreden verstikt is.

Excuses
“Het zou het Openbaar Ministerie sieren als ze excuses zouden maken naar de familie toe”, zegt Boekhoudt. De familie en het Arubahuis dringen daar overigens niet op aan. “De familie heeft gerechtigheid gevraagd, geen excuses.”

Repatriëring
Eerder vandaag is het lichaam vrijgegeven. Het Arubahuis ondersteunt bij de repatriëring omdat de familie hem wil begraven op het eiland. Volgens Boekhoudt is niet duidelijk of hij verzekerd was of niet. “Hij had geen reisverzekering, maar we willen die zorg van de familie wegnemen. Wij zorgen dat het lichaam gerepatrieerd wordt en dat het betaald wordt.”

Kosten
Daarmee is volgens de gevolmachtigd minister niet gezegd dat het Arubahuis opdraait voor de kosten. Die kunnen ook door bijvoorbeeld de verzekering of de gemeente Den Haag betaald worden.

Foto: Arubahuis

1 reactie op “‘Excuses aan familie Henriquez zou het OM sieren’”

  1. Komt die blikken Burgemeester van Den Haag, van Aartsen, zijn waardering uitspreken voor de waardige manier, waarop de familie met haar verdriet omgaat.
    Wat is dat toch een pedante miskwal. In plaats van excuses voor de idioten in uniform, die in zijn stad een weerloze burger dood maken, komt hij met deze flauwekul.
    Hou je mond en ga je schamen Josias.