• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Marvelyne WielsCURAÇAO – De gevolmachtigde minister van Curaçao, Marvelyne Wiels, heeft zich volgens ombudsman Alba Martijn schuldig gemaakt aan de schijn van niet-integer handelen. De gepleegde cv-fraude door Wiels noemt ze ‘onbehoorlijk’.

Ook is er geen bewijs aan de ombudsman getoond dat Wiels door de Veiligheidsdienst (VDC) zou zijn gescreend. “De ombudsman kan geen oordeel uitspreken over de door de gevolmachtigde minister ondergane screening omdat het bestuursorgaan geen enkel bewijs heeft overgelegd waaruit blijkt dat de gevolmachtigde minister door de VDC is gescreend.” Dat staat in het vandaag gepubliceerde eindrapport, zo meldt Caribisch Netwerk.

Screening
In het eindrapport staat dat Wiels zelf heeft aangegeven door de AIVD in Nederland te zijn gescreend, maar minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties heeft dat eerder tegengesproken. Een assessment moet duidelijk maken of Wiels in staat is op een adequate wijze leiding te geven aan het Curaçaohuis, zo adviseert Martijn.

Agressie
Ook moet die assessment duidelijk maken of Wiels in staat is haar ‘agressie naar haar ondergeschikten en derden’ te beteugelen. Uit het eindrapport blijkt dat Wiels zich op acht punten onbehoorlijk gedragen heeft, onder meer vanwege haar gedrag tegenover de directeur en het Hoofd Ondersteunende Diensten van het Curaçaohuis.

Asjes
Ook premier Ivar Asjes wordt door de ombudsman op de vingers getikt. Dat hij weigerde documenten af te staan voor het onderzoek is in strijd met de wet en daarom ‘onbehoorlijk’, aldus Martijn.

Het rapport van de Ombudsman inzake het functioneren van de Gevolmachtigde minister is sinds vandaag openbaar gemaakt. Zie het volledige rapport hieronder (klik op de fullscreen-optie).

Onderzoek Ombudsman Gevolmachtigd Minister

24 reacties op “‘Gedrag Marvelyne Wiels onbehoorlijk’”

 1. @ Caramba. ha ha Asjes hand in hand met Marvelyn…

  Ik schreef toch echt “Tara met Ivar”, maar verder heb je mijn voorzetje uitstekend ingekopt. Met die witte jurk lijkt ze Ivar te zeggen, dat haar trouwjurk ook wit was en dat ze die figuurlijkgesproken zo wit wil houden:-)

 2. ha ha Asjes hand in hand met Marvelyn…
  Maar Marvelyne is toch ook knus met Luigi met facebook foto en al ?
  Mevrouw? Asjes… Die ging toch mee naar China.. Op kosten van de belasting betaler.
  Mevrouw Leeflang ageerde daar terecht nog fel op.
  En mevr. Asjes-Prins is toch de dame die van de ene lolige functie naar de andere wordt voorgeschoven toch.. en de dochter is van die dame die bij het Sehos “vrijwillig” opstapte op de voorwaarde dat ze niet vervolgd zou worden voor “bepaalde zaken”… En die daar de wasserette en de bewaking nog steeds in handen heeft en verder ook lekker in de casino business zit verweven… Ik kan me niet zo direct voorstellen dat die zware economische belangen opwegen tegen… …… eh.. nou ehh jahs .. wiite kleding buiten en zwart leer en zweepjes.. die rol past haar wel ze mept graag.. niet waar. zou.. Rhoon dat ligt wel heel dicht bij Rotterdam… waar Asjes is geboren en ook studeerde aan Erasmus… Zou .. eh…

 3. @ Pepe. She is supposed to represent Curacao’s government.

  Het is echt veel meer dan mooi zitten en pootjes geven voor een riant salaris. Lees het rapport van de Ombudsman maar eens en je zal huiveren.

 4. She is supposed to represent Curacao’s government. She is doing an excellent job.

 5. @ Caramba. Wat zou mevr. Wiels nu weten of hebben dat haar positie bij dhr. Asjes zo onaantastbaar maakt vraag ik me steeds af.

  Wie niet in het Koninkrijk? Een dubbelleven? Toen ik Tara in een witte “topcreatie” uit China (ze was toch kort geleden daar op onze kosten) hand-in-hand met Ivar zag lopen op de dia di bandera, kwam dat ineens bij me op.

 6. Wat zou mevr. Wiels nu weten of hebben dat haar positie bij dhr. Asjes zo onaantastbaar maakt vraag ik me steeds af.

  Onderwijs ministers worden gewisseld alsof het niks is. Maar deze dame die eigenlijk niet zo heel veel met PS te maken had Op 24 april wordt Asjes genoemd als leider op 5 mei wordt wiels vermoord en mevr. staat meteen op de stoep.

  Zou ze die woon vergoeding van 6000 per maand nog steeds ontvangen terwijl ze gewoon in Rhoon woont ? En de aankoop van dat nieuwe pandje zou zou daar ook weer met centjes zijn geschoven.

  Het lijkt er gewoon op dat er een doorschuif constructive is bedacht met het antillens huis..
  En dat dat koste wat het kost in de lucht moet worden gehouden… Diplomatieke post enzo…Wie zat er ook al weer op die post kamer.. een stagaire of zo niet ?

 7. Maar eerlijk is eerlijk,zij vertegenwoordigt ONZE regering zoals ik die hier ook ken!

 8. Wederom het bewijs, dat PS leden niet handelen in belang van het volk. Met de vraag voorop ‘Wat is het beste voor het volk’ . Maar nee ze handelen uitsluitend in eigen belang. Het is om te huilen. Stelletje schaamteloze parasieten!!

 9. @ Etienne Sambo. Dat de man niet is opgestapt verbaast mij eigenlijk.

  Niet iedereen kan zich dat veroorloven. Bijvoorbeeld Asjes kan het wel, want die heeft al een baan voor zich geregeld.

 10. @Esther, Kijk maar.. Deze mevrouw is starks gewoon minister in Curacao..

 11. Je kan niet anders dan medelijden krijgen met de plv. gev. minister. Dat de man niet is opgestapt verbaast mij eigenlijk.

 12. Motie van Wantrouwen…

  PAIS: uhhh, wat? Waar gaat dit over?
  PAR: we overdenken onze vervolgstappen.
  MFK: ze moet weg
  PS: topwijf
  O.L.: ze heeft het onderwijs gespleten. Ze moet plaatsmaken.

 13. Asjes blijft achter zijn gevmin staan dus dat gaat wat worden bij de Statenvergadering over dit onderwerp alsmede over zijn eigen onbehoorlijk gedrag. Het kan niet anders zijn dan dat de vertrouwenskwestie aan bod komt. De slappe aanbevelingen van de ombudsman zijn slechts voor de buhne, want ze mag niet meer doen ook niet ontslaan. Ik probeer te verzinnen wat Asjes met Wiels verbindt na dit vernietigend rapport, maar mijn creativiteit laat me in de steek.

 14. Uitstekend rapport van de ombudsvrouw, dat helaas helemaal ontkracht wordt door haar zwakke aanbevelingen.

  De aanbeveling Fraudelyne een assesment te laten doen is ronduit idioot. Fraudelyne heeft vanaf haar aantreden alleen maar wanprestaties geleverd. Daarop past alleen maar onmiddelijk oprotten.

  Haar hele ambtsperiode was een assesment waarbij ze volledig gefaald heeft.

 15. Volgens mij is er nog genoeg plek bij Capriles! De hele nota gelezen met een zak chips op schoot. Dat mens is geschift!!!!!!

 16. Het is weer even wachten tot iedereen zijn zegje gedaan heeft en wat de kiezer denkt en dan pas zal PAIS wel met een “sterke” reactie komen….

  Kom op Rosaria… heb (al is het voor één keer) ballen en trek nu duidelijk een streep dat PAIS het beleid van de regering niet meer steunt en maak een einde aan deze soap…

 17. Etienne Sambo, helaas gaat deze voortreffelijke ombudsvrouw binnenkort weg en een opvolger is nog niet benoemd dus wat krijgen we voor haar terug na deze affaire?

 18. @Ettiene Sambo, Maar als de regering niet ingrijpt dan blijft de liegende Wiels gewoon zitten

 19. Groot respect voor de moed en integriteit van onze ombudsvrouw. Zij verdient de steun van ieder van ons die ook maar een beetje fatsoen in zijn lijf heeft.

  Wij hebben meer mensen nodig met de kwaliteiten van onze ombudsvrouw.

 20. Leugens en dictatuur zijn de hoofdingredienten, die als een rode draad door haar beleid lopen en dat maakt haar TOTAAL ongeschikt voor zo’n functie. De noodzakelijke contactuele eigenschappen en de kunst van het communiceren ontbreken bij haar en moet ze echt weg om de schade te beperken. Eergevoel blijkt ze niet te hebben dus zal ze niet zelf opstappen. Asjes probeert zich vanmorgen in het AD schoon te praten, maar daar trappen we niet in. Zelfs een buitendienstmedewerker mag onder bepalingen zelf zijn auto kiezen, want hij moet erin rijden, maar zelfs dat bepaalt Wiels. Een veelzeggende kleinigheid maar wel typisch. PAIS heeft de kans om de knuppel in het hoenderhok te gooien.

 21. Degene(n) die deze vrouw had(den) aangesteld waren/zijn net zo leeghoofdig als zij (Marvelyne). Zij hebben een bepaald criteria gehanteerd bij hun keuze van deze madam in wie het eiland helemááál geen vertrouwen had en heeft. Deze vrouw is vastbesloten om zich aan haar slechte gedragsnormen te blijven vasthouden. Zij maakt misbruik van alle gelegenheden om haar zin te krijgen of om er zelf beter van te worden. Deze vrouw is bedorven door overboden vuilheid én slechtheid. Zij bezit een weelderige groei van deze slechte eigenschappen. Er komt laagheid in haar hart op. Er zit niets goeds in haar, geen enkele goede eigenschap. Deze losbandige immorele eigenschappen zijn niet meer uit te bannen bij haar. Zij is een bijzonder slecht voorbeeld op moreel gebied en zij moedigt andere mensen(Asjes) er in feite toe aan haar slechtheid na te volgen, wat ook gebeurt. Deze vrouw wandelt in leugens. Deze morele situatie bij haar is zo algemeen dat het zelf als normaal wordt bezien. Zij handelt in verraderlijke situaties. Zij verbreidt valse verwachtingen. Zij is laks. Zij bewandelt de slechte paden om onrechtvaardige winst te maken op de rug van andere eerlijke mensen. En alsof het genoeg is, als klap op de vuurpijl werkt Asjes ook mee. Asjes ondersteunt haar. Asjes zit ook in een losbandige, immorele, oneerlijke circuit. KORSOW DUSHI KORSOW, TA KEN A MANDABO. MIRA KON LEUW BO A JEGA. KEN POR A KERE CU NOS DUSHI CORSOW POR A DEGENERÁ ASINA. CORSOW A SER REBAHÁ DOOR DI HENDENAN SIN HEFUL, HENDENAN INCAPAZ, HENDENAN SIN PRINCIPIO. PERO CASTIGUNAN DI ARRIBA DI CIELO TA REGLA NAN CUENTA, ANTO PRONTO, MUY PRONTO.

 22. Een waar schrikbewind in Den Haag van deze tante. Geef me 1 goede reden om haar te handhaven.

 23. Berguenza! Asjes mester kite foi di e puesto ei inmediatamente i mande Korsou bek! Pura!

 24. Leadership BOMBA style, wat een berkwensa