• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister Jacinta ConstanciaCURAÇAO – Jacinta Scoop-Constancia is vanmiddag vrijgelaten uit de gevangenis. Ze werd precies een week geleden aangehouden op verdenking van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen van geld. De oud-minister van Volksgezondheid had zichzelf bij de politie gemeld voor een verhoor.

Volgens het Openbaar Ministerie is Constancia in de afgelopen week verschillende keren verhoord en blijft ze verdachte. Tijdens de verhoren mocht ze geen contact hebben met andere personen.

Mondkapjes
Constancia is verdachte in de ‘Dubnium-zaak’ die speelde tussen 2010 en 2012, toen zij minister was. In die zaak is 365.000 gulden betaald voor de aanschaf van mondkapjes. De spullen zijn vervolgens nooit geleverd.
Afgelopen zaterdag heeft haar partijgenoot Gerrit Schotte nog buiten de gevangenismuren luidruchtig steun aan Constancia betuigd met een groep aanhangers van de MFK.

© Novum

6 reacties op “Jacinta Scoop-Constancia vrijgelaten”

 1. @Zorro, uiteindelijk verlaten de ratten ook het zinkende schip..

  Ze kan een deal maken met het OM

 2. Indes, you never know en alles is mogelijk bij de MFK. Ik zou het van harte toejuichen als Jacintha naast verdachte ook kroongetuige zou worden, maar zou ze dat risico willen nemen.

 3. Ze weigerde misschien een MFK-advocaat omdat ze mogelijk dacht dat alles wat ze bij het O.M. verklaarde via die MFK-advocaat/mol linea-recta naar Schotte zou worden overgeseind. Misschien wilde ze schoon schip maken bij het O.M. en koos ze daarom haar eigen te vertrouwen advocaat.
  (wilde Schotte haar niet uit de Staten verwijderen en vervangen door Jamaloodin ?
  Dan zou er rancune in het spel kinnen zijn)..
  Het bezoek van S. met zijn toetertje buiten bij de cel van Constancia was misschien geen steunbetuiging maar een waarschuwing aan haar adres : mondje dicht C. !

 4. Jacintha lijkt haar eigen weg te gaan en weigerde het aanbod om van een MFK-advocaat gebruik te maken en koos uiteindelijk een eigen advocaat. Toch zal ze voorzichtig zijn, want MFK is net Hotel California: you can always check in but you can never leave en ze weet wat Wiels en Rosier is overkomen. Felida en niet haar eigen advocaat benoemde zichzelf tot woordvoerder en blies haar gezondheidsproblemen behoorlijk op en vond zelfs dat Jacintha wartaal uitsloeg, terwijl alcoholische dranken in de gevangenis niet op het menu staan.

 5. Ze heeft dus gepraat !

 6. Vrijwel de hele MFK fractie is verdachte in verschillende zaken.. dan kan je toch spreken over een criminele organisatie?