• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Rijksoverheid: Jeanine Hennis-PlasschaertCURAÇAO – Het Nederlandse ministerie van Defensie begint januari 2016 met metingen naar de luchtkwaliteit op Curaçao. Dit naar aanleiding van klachten van het defensiepersoneel dat in 2013 in Julianadorp woonde. De metingen worden uitgevoerd door GGD Amsterdam in opdracht van minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie.

Een deel van de medewerkers verhuisde destijds naar een andere wijk en kreeg daarvoor een verhuisvergoeding.

Nieuw meetstation
GGD Amsterdam verricht al sinds 2009 luchtkwaliteitsmetingen op Curaçao. Vanaf januari volgend jaar wordt er echter een nieuw meetstation in Julianadorp gevestigd. Vervolgens worden er metingen verricht op meerdere plaatsen op het eiland.
Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur is hierover geïnformeerd. De resultaten van de metingen worden gedeeld met de lokale autoriteiten en worden bekendgemaakt op de website.

2 reacties op “Ministerie van Def. verricht metingen luchtkwaliteit”

 1. De Nederlandse overheid gaat dus metingen verrichten over de Isla overlast n.a.v. klachten van hun eigen (defensie) landgenoten. Wanneer gaat de Curacaose overheid ook iets doen n.a.v alle klachten van de eigen bevolking (welke het duizend-voudige zijn)????
  Ik hoop overigens niet dat de eilandsregering nu wel wijst naar Nederland om iets te gaan doen. Nos por mes, toch?

 2. Mooi, met dank aan de overheid van Curacao die het zo goed op heeft met de bevolking.
  PS waar bleef je: Nos mes por!