• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

plasterkCURAÇAO – Minister Ronald Plasterk (Koninkrijksrelaties) heeft vandaag gebeld met de Arubaanse premier Mike Eman over het overlijden van de 42-jarige Arubaan Mitch Henriquez, gisteren na zijn aanhouding door de politie in Den Haag. Plasterk heeft ook gebeld met de Arubaanse gevolmachtigd minister in Den Haag, Alfonso Boekhoudt.

Plasterk heeft hun verzekerd ,,dat er een onafhankelijk onderzoek zal plaatsvinden door de rijksrecherche” naar de omstandigheden rond de dood van Henriquez. Dat onderzoek moet de gang van zaken rond Henriquez’ overlijden ophelderen. Plasterk hoopt dat er snel duidelijkheid komt, aldus een verklaring van zijn ministerie.

Andere verklaring
Henriquez werd zaterdag aangehouden bij een muziekfestival in het Haagse Zuiderpark. Gisteren meldde het OM dat hij onderweg naar het politiebureau onwel was geworden. Vandaag laat het OM weten dat dit niet vaststaat omdat er inmiddels meer informatie is. Zo is op beelden van de aanhouding te zien dat er ook al iets met Henriquez aan de hand lijkt op het moment dat agenten hem nog moeten afvoeren.

De Rijksrecherche is op zoek naar meer getuigen en mensen die de aanhouding hebben gefilmd.

© Novum

2 reacties op “Plasterk belt met Aruba over Mitch Henriquez”

 1. In frankrijk worden mensen van een krant vermood. Iemand anders wordt onthoofd.
  In koeweit blaast iemand op dezelfde dag dat in tunesie een strand wordt uitgemood een moskee op. In Engeland wordt een aanslag op een festival vereideld. En als op een groot muziek festival de politie in nederland denkt dat je een wapen hebt omdat dat misschien is geroepen. Dan springen ze met 5 man op je nek.
  Op curacao worden elke dag toeristen en anderen overvallen en met wapens bedreigt. Maar dat vinden we bljjkbaar al normaal want geen politieke partij die daar diepgaande onderzoeken naar eist.

 2. Ja. Er was al iets aan de hand. Want ze hadden hem zodanig afgetakeld dat hij niet meer kon staan. is duidelijk in de films op FB te zien.

  Moordenaars zijn het!!!