• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

mitch henriquez (mas noticia)CURAÇAO – De dood van een 42-jarige Arubaan die was opgepakt bij een festival in het Haagse Zuiderpark, heeft ,,de Arubaanse samenleving zeer geschokt”. Dat zegt de oppositie op het eiland, de Electorale Volksbeweging (MEP). De partij eist vandaag in een brief aan het Nederlandse kabinet dat er ,,een diepgaand onderzoek” komt.

Mitch Henriquez was zaterdagavond gearresteerd bij het Haagse festival Night at the Park. Volgens het Openbaar Ministerie was de man opgepakt omdat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. ,,Onderweg naar het politiebureau werd hij onwel. De agenten startten met reanimatie en een ambulance bracht de man in zeer kritieke toestand over naar het ziekenhuis”, aldus justitie. In het ziekenhuis overleed hij. De Rijksrecherche onderzoekt de zaak.

De nabestaanden van Henriquez zeggen dat hij is overleden door hardhandig optreden van de politie.

© Novum

Foto: Mas Noticia

2 reacties op “Politiek Aruba: dood arrestant schokt eiland”

 1. Dit is niet de 1e keer dat de politie (in Nederland) op deze manier optreedt. Ik zag ook net een filmpje op FB. Waarom de man slaan en zodanig dat ie komt te overlijden? Konden ze de man niet alleen in de boeien slaan?!

  Dit had ie helemaal niet verdiend. Nu hebben zijn kinderen geen vader meer. Ik ken die man niet eens, maar dit doet heel zeer. Ik hoop dat er gerechtigheid komt!

 2. NL doet Amerika altijd na. Zijn ze Amerika aan het na-apen?! Ik hoop van niet!

  Volg Amerika in goede dingen, niet in slechte dingen!!