• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. John Baselmans heeft jarenlang geprobeerd om van een lege waterleiding een stromende waterleiding te krijgen met druk. Pomphuis ‘Dokterstuin’ is inmiddels een feit en daar is hij Aqualectra dankbaar voor.

We hebben vele gegevens uitgewisseld en testen gedaan waarbij het Aqualectra-personeel werd gedirigeerd naar Seru Kabaje waar de vraag naar water moeilijk te realiseren was. Enkele jaren geleden werd er als test een oude roestende container geplaatst en wat oude pompen aangesloten op dit deel van het waternet. Toen bleek (als de pompen werkten) dat we als bewoners van en rond Seru Kabaje allemaal water hadden, ook die mensen wonende op grote hoogte.

Door wederom vele metingen te verrichten leverde het Aqualectra-personeel een goedwerkende en stromende waterkraan. Nadat alles bepaald was, werden we sinds enkele weken geleden verrast. De oude container met de testpompen was vervangen door een stenen gebouwtje en met gloednieuwe pompen. Sinds gisteren is het officieel in gebruik genomen. Pomphuis ‘Dokterstuin’ is een feit en staat er in volle glorie bij. Nu hebben we officieel als gehele wijk na vele jaren een stromende waterkraan.

Langs deze weg wil ik het gehele team van Aqualectra bedanken die zich ingezet heeft om dit te realiseren. En mijn waardering uitspreken voor die mensen die eindeloos de telefoontjes en meldingen evalueerden en keer op keer kwamen onderzoeken en aanpassingen aanbrachten. Beste mensen namens onze hele wijk van ‘pomphuisje dokterstuin’ onze hartelijke dank. Onze oude verroeste container is nu een luxe villa geworden die ons voorziet van het nodige water.

Danki na e tim di Aqualectra, job well done.

Aqualectra (1)

5 reacties op “‘Pomphuis Dokterstuin, met dank aan Aqualectra!’”

 1. @ zoistmaarnet. Dat men openlijk zijn dank uitspreekt zou meer moeten gebeuren op Curaçao.

  Die liggen allemaal al klaar voor de ministers van gezondheid, milieu, onderwijs, sport, justitie, werkvoorziening. Nog niet verstuurd helaas en dat is niet vanwege gebrek aan tijd, maar er is geen enkele reden voor. Sarcastisch zou ik de waarheid niet willen noemen. Ironisch?

 2. Op zich wel triest dat je met de strooppot moet gaan smeren als een overheidsdienst na tig jaren eindelijk voorziet in een normaal werkende primaire levensbehoefte.

 3. Dat Aqualectra dit heeft gepresteerd is kranig.
  Dat men openlijk zijn dank uitspreekt zou meer moeten gebeuren op Curaçao.
  Maakt niet uit wie het doet.
  Dus Zorro niet zo ”sarcastisch reageren.

  Dhr. Baselmans doet tenminste wat om aandacht voor zijn zaak te krijgen, zouden meerdere mensen moeten doen, was men op dit eiland veel verder als Nu.

 4. Eerste levens behoefte en moet nog lang duren ook ano 2015 , pero nos mes por !!!!!!

 5. Het duurde wat lang, maar dan heb je ook wat en zeker een tevreden Baselmans is niet te versmaden en zal het wat rustig worden op de postkamer bij Aqualectra.