• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Dennis-RichardsonCURAÇAO – Het verwachte vuurwerk bleef uit tijdens de vergadering van het parlement op Sint Maarten over de ontwerpwet voor de oprichting van de Integriteitskamer. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het parlementslid Frans Richardson zag ervan af het vertrek van minister van Justitie Dennis Richardson te eisen.

De fractieleider van de Verenigde Volkspartij (UP) Franklin Meyers, in april nog een van de felste tegenstanders van de wet, diende een groot aantal amendementen in.

Goedkeuring Nederland
De amendementen moeten nog de goedkeuring van Nederland krijgen, maar Meyers zegt dat de UP ermee kan leven als dit niet het geval is. “Wij hebben laten zien dat we bereid zijn een oplossing uit te werken. Als Nederland het hiermee niet eens is, moet het doen wat het moet doen.”

Amendementen
De UP heeft vijftien amendementen op het wetsvoorstel ingediend. De partij wil onder meer dat adviezen van de Integriteitskamer niet bindend worden verklaard, dat er privacy regels moeten komen en dat de voorzitter van de kamer door Sint Maarten moet worden geleverd. Frans Richardson (USp) is een fel tegenstander van de wet. “Dit gaat ten koste van Sint Maarten. Dit is het slechtste voorstel dat ik ooit heb gezien.”

Verraad
Het oppositielid Christopher Emmanuel beschuldigde minister-president Marcel Gumbs en minister van Justitie Richardson van ‘verraad’ en duidde de twee ministers zelfs aan als “de as van het kwaad.” Volgens Emmanuel weten beide ministers heel goed waar het fout zit in St. Maarten. “Maar ze doen er niets aan.”

Uitgesteld
Het parlement verdaagde de vergadering tot na het reces om de regering de tijd te geven vragen te beantwoorden, de voorgestelde amendementen te bestuderen en deze eventueel met Nederland te bespreken.

www.versgeperst.com