• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MFK FractieCURAÇAO – MFK-lid Jacinta Scoop-Constancia is vanochtend gearresteerd op verdenking van oplichting, verduistering, witwassen van geld en valsheid in geschrifte. De oud-minister van Volksgezondheid heeft zich vanochtend zelf bij de politie gemeld voor een verhoor.

Constancia is verdachte in de ‘Dubnium-zaak’ die speelde tussen 2010 en 2012, toen zij minister was. In die zaak is 365.000 gulden betaald voor de aanschaf van mondkapjes. De spullen zijn vervolgens nooit geleverd.

Huiszoekingen
Eerder werden er in de zaak huiszoekingen verricht in het huis bij de moeder van Constancia en bij haar ex-man. Constancia verklaarde toen tegenover de pers dat ze niets van de hele zaak wist en zich nergens aan schuldig heeft gemaakt.

© Novum

16 reacties op “MFK-lid Jacinta Scoop-Constancia gearresteerd”

 1. Bij Jacinta blijft me ook bij de dienstauto affaire.. Haar broer had die geleend (wat niet mocht) en kreeg er een aanrijding mee. Jacinta Constancia heeft toen van hoog en laag beworen dat zij reed en dat iedereen loog. Op vrijwel histerische wijze zat ze te schreeuwen dat iedereen loog. De heer Lak kreeg er nog een hartaanval door.
  Daarna bleek toch dat haar broer had gereden en sindsdien is deze mevrouw niet op haar woord te vertrouwen.. (en dan hebben we het niet eens over de diplomafraude).

 2. Las dat ze naast voor meineed en winkeldiefstallen ook veroordeeld is voor de overval op een benzinestation!

  Schotte’s schoonpapa schijnt daarmee not amused te zijn.

  Constantias grappigste fraude is toch wel haar diplomafraude, die uitkwam toen het onderwijsinstituut van haar vervolgopleiding dat diploma eens nader ging bestuderen toen Constantia zware onvoldoendes haalde voor al haar examens.

 3. Jacinta krijgt het al zo erg voor de kiezen, want ook het naar haar genoemde slaapcentrum in de Taamskliniek overleeft de overname door Advent niet.

 4. Nee Gerald, idolen zijn juist mensen die wij NIET nodig hebben. Wat wij nodig hebben zijn integere mensen die de moed hebben om ons te gaan regeren. Maar ik begrijp dat juist deze mensen zich niet met vuile stelende volksverlakkers willen vereenzelvigen. Dus ?

 5. Hoe zit het met die Jacinta Constancia stichting die geld krijgt van de overheid maar niemand weet wat er mee gedaan wordt?

 6. Dit is een complot tegem een veel belovend politicus.

 7. Dit soort mensen zijn eigenlijk ziek van geest. Geobsedeerd met het zelf verrijken op welke manier dan ook. Zielig eigenlijk. Dat geld dus ook voor mevrouw Contant.

 8. Curacao heeft nieuwe jonge frisse idolen nodig.weg met al dat verleden wij moeten de boel opruimen weg ermee.

 9. wel wel wel het is gewoonte waarom vraag je niet over de 300.000 van zogenaamd voor jongeren die Sulvaran had gehad wat is met dat geld gebeurd ? ooooooo er nog veel meer waarom vraag je de andere ook die in de kabinet zit dat gewoon is een kwestie van politieke aanpak. je kunnen alles vragen maar deze is niet alles ere zijn veel meer vragen niet alleen Constancia maar iedereen die nu zit in deze regering

 10. Precies om dit soort redenen woon ik al jaren niet op dat eilandje,want het is een al corruptie en het houdt nooit op.

 11. Nou nou dat gaat goed in de staten, over een tijdje zitten er straks 3 van de mfk in bon futuro, nog 1 erbij en dan kunnen ze een kaart clubje oprichten en doorgaan met vals spelen. en dat zal wel weer een hoop stemmen opleveren bij de volgende verkiezingen want het klootjes volk zal wel hun stem op hun uitbrengen want oh wat zijn mensen nu zielig dat ze zo hard worden aangepakt door het OM.

 12. Eerst veroordeeld voor winkeldiefstallen, daarna voor meineed en dadelijk dus voor oplichting.

  Thode is al verdachte, Schotte ook en heeft recent met zijn byside zelfs gevangen gezeten.

  Wanneer wordt het de mondibewoners die op deze criminelen stemmen eindelijk eens duidelijk waar ze ons eiland mee opzadelen?

  Wanneer wordt de MFK als criminele organisatie verboden en daarmee ook Stella van Rijn, de stoeipoes van Schotte, uit haar functie gezet?

 13. Hoe lang gaat dit weer duren?

 14. Vraag ook even naar de subsidie die was betaald voor de polesperen voor lionfish… Oi oi oei

 15. Kaal plukken en geen staatspensioen want dat verdienen zij niet stelletje zakkenvullers!!

 16. Ach ja, dit soort boeven weet altijd van niks, minimaal 10 jaar dwangarbeid zou een goede straf zijn!!