• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CinelandiaCURAÇAO – Anthony Godett van Partido Frente Obrero Liberashon (FOL) heeft er genoeg van. Het lelijke gebouw van Cinelandia in Punda moet nu maar eens met de grond gelijk gemaakt worden. “Het oude gebouw levert een lelijk straatbeeld op in Punda. Daarnaast is het gebouw ook een gevaar voor mensen die langslopen”, aldus Godett.

De partijleider is van mening dat de verbetering van het straatbeeld in Punda belangrijker is dan de monumentale waarde van het pand. “De monumentale waarde moet de schoonheid van het straatbeeld in de binnenstad niet in de weg zitten”, zo vindt de partij.

Beschermd monument
De bioscoop aan het Wilhelminaplein kreeg in 1997 de status van beschermd monument. FOL wil nu dat de overheid zich nogmaals buigt over deze zaak. Volgens de partij levert het oude gebouw namelijk geen bijdrage aan de vaderlandse culturele geschiedenis van het eiland. “Een gebouw dat zo vervallen is, doet niets meer voor onze culturele geschiedenis!”.

14 reacties op “‘Haal het lelijke Cinelandia gebouw neer!’”

 1. Volgens mij kan de overheid het gebouw overnemen daar het duidelijk is dat de eigenaar er niets in investeerd en het zelfs gevaarlijk is.
  we gebruiken het potje van de nieuwe ambtwoning van marvelous Wiels om dit gebouw op te knappen

 2. Serka di bo, bo tabata, serka di nan, ora nan tabata hòrta plaka di pueblo?
  Ha, ha, ha.

 3. @Tokaya, MFK mag het gaan betalen met het geld dat ze van het volk hebben gestolen

 4. Jammer inderdaad zou beter zijn als het gerestaureerd kon worden maar het gebouw is eigenlijk alleen nog maar de voorgevel…. als je ik de parkeergarage staat en naar binnen kijkt is het al helemaal ingestort van alle kanten!

  Heel jammer dat mensen zo egoistisch en zielig zijn! Beter opknappen en winkels erin ipv telkens nieuwe gebouwen overal bouwen waar toch geen kip zit … iets goeds doen met het gebouw… maak er een hotel of stage huis van! zitten nu toch al in de stagaire centrum.

 5. Fada, wij zullen u voordragen als investeerder in beide gevallen.
  Immers u heeft er de financiën c.q. de miljoenen voor.
  Just a joke!!!!

 6. Zou Fernando da Costa Gomez Godett voor zijn karretje hebben gespannen om verdere kapitaalvernietiging tegen te gaan?

 7. Zonde maar het moet echt platgegooid worden.
  Desnoods zelfde model opnieuw bouwen.
  Ik kan me wel een discotheek ofzo voorstellen in dat gebouw.
  Of zoals Piet zegt een schouwburg.
  Dat zelfde geldt voor het gebouw van Centro Pro Arte, staat gewoon leeg terwijl dat best een goede locatie is.

 8. Gemakkelijker gezegd dan gedaan maar doe dan in ieder geval de gehele voorzijde en de zijkanten opknappen. Dan ziet het er al een heel stuk beter en zeker voor de toerisme.

 9. Kan het niet omgebouwd worden tot schouwburg?

 10. go/dett heeft geen enkele zetel in het parlement hij kan beter verder genieten van zijn pensioen.En het echte werk laten verrichten aan mensen met hogere iq

 11. Helemaal mee eens. Restaureren of afbreken.
  Het geeft Curacao ook een slechte image!
  Hoelang staat het al zo te verpauperen?
  Zet er iets moois neer!

 12. @ Ben Vana

  Compleet mee eens Da Costa Gomez moet zich schamen….
  Rijk worden in de haven
  Rijk worden met bouw materialen monopolie
  Rijk worden in het buitenland

  Maar 0,00 % investering in Curaçao zelf…….. zielig……….

 13. Kijk hier hebben Anthony Godett weer die onbeschaamd de belangen van zijn partijfinancierder dient. De overheid kan beter aan de eigenaar van dit pand (Da Costa Gomez) de verplichting opleggen om binnen 1 jaar te renoveren, of anders het pand onteigenen. Da Costa Gomez is een leech voor de samenleving in Curaçao: hij verdient jaarlijks grof geld aan die gemeenschap, maar investeert niets. Zie de hopeloze bende bij zijn Gomez zaken in Salina en Zeelandia. Een schande!!

 14. Godett heeft zeker een bevriende projectontwikkelaar gevonden die hem nog wat geld toestopt als hij het voor elkaar krijgt!