• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Botika Barber su aluhamentu temporal (1)CURAÇAO – “Botika Barber kan per 10 juli open.” Dat meldt Bettina N.V. Het bedrijf heeft vorige week een voorstel neergelegd bij minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur waarin ze verklaren de apotheek binnen twee weken te kunnen openen met de vereiste voorraad geneesmiddelen. Whiteman moet daarvoor wel groen licht geven.

De enige botika op Barber werd dit jaar definitief gesloten na faillissement. De apotheek was toen al enige maanden dicht. Bewoners van Bandabou moeten hierdoor noodgedwongen naar de botika in Tera Kòrá om hun medicijnen te halen. Dit is met name voor ouderen een groot probleem.

Luxe kantoorcontainers
Het gaat om een tijdelijk onderkomen bestaande uit twee luxe kantoorcontainers die voorzien zijn van airconditioning, een toonbank, wachtruimte en opslagrekken. In een brief aan Whiteman laat directeur Suhesh Manichand weten dat het computersysteem en de personeelsbezetting in orde zijn. Het is nu een kwestie van wachten op een vergunning.

Permanente huisvesting
Het is de bedoeling dat de apotheek in een later stadium wordt verplaatst naar een permanente huisvesting op dezelfde locatie. Dit is naast de spreekkamer van huisarts Sommer. “Hier wordt dan een moderne botika opgezet waar Bandabou trots op kan zijn”, aldus Bettina N.V. De botika wordt gevestigd aan de Kaya Irene Schoop 1, schuin tegenover het benzinestation en beschikt over ruime parkeergelegenheid.

Petitie
Wil je de actie steunen, dan kan dat. Bewoners en andere belanghebbenden kunnen vanaf vandaag een petitie tekenen op het kantoor van huisarts Sommer in Barber.

Botika Barber den konteiner temporal

www.versgeperst.com