• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

thumb_DSC_2269_1024CURAÇAO – De bouw van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) mag worden voortgezet. Dat heeft de rechter vandaag besloten. De bouw leek eerder vertraging op te lopen door een kort geding dat was aangespannen tegen het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).

Drie stichtingen hadden bezwaar gemaakt tegen de verdere sloop van het Sehos-gebouw. De rechter oordeelde vandaag dat ‘de sloopvergunning waarover in beroep werd gegaan niet was afgegeven, omdat deze in beginsel niet nodig was’.

Werelderfgoedlijst
Er werd daarnaast ook besloten dat “het belang van het behoud van de gebouwen niet opweegt tegen het belang van de Curaçaose bevolking om zo snel mogelijk over een modern ziekenhuis te beschikken dat aan haar medische behoeften voldoet”. Promo, Docomomo en Team Cactus hadden in de eerste instantie bezwaar getekend omdat de historische waarde volgens de stichtingen verloren zou gaan door de sloop. De positie van Otrobanda op de Werelderfgoedlijst speelde daarbij een grote rol.

Nood
“Curaçao verdient een nieuw ziekenhuis. Het is niet realistisch om kwalitatief goede zorg te willen blijven bieden aan patiënten in een gebouw dat 160 jaar oud is. Zowel de patiënt als het personeel hebben recht op het krijgen en aanbieden van zorg in een moderne omgeving, die dat mogelijk maakt. We hebben om die reden de handen in één geslagen, zodat dit gerealiseerd kan worden”, aldus drie het Land Curaçao, Sehos en Usona.

www.versgeperst.com