• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker doet zijn zegje over de zojuist gedane uitspraken van parlementariër Winnie Raveneau over homoseksualiteit tijdens een fel debat op Radio Direct.

Mijn favoriete parlementariër Winnie Raveneau is weer op haar witte paard geklommen om haar kruistocht tegen de homoseksuelen op te pakken. Ze wil dat de bevolking zich in een referendum uitspreekt over het homohuwelijk. Curaçao heeft niets te maken heeft met de rest van de wereld. Als het aan haar lag waren wij nog steeds met een tam-tam aan het communiceren in plaats van een met een ‘aaifone’.

Ze zegt dat homoseksualiteit door de Bijbel en God verworpen wordt. Is dat niet dat boek dat al met incest begint en waar mensen met slangen praten? Waarin ouders hun kinderen opofferen en een genocide wordt gepleegd door de hele wereld te laten verzuipen? Waarin een onzichtbaar opperhoofd een onzichtbare oven heeft voor stoute mensen met een aparte afdeling speciaal voor de gays? Staat er ook niet in dat de mens naar Gods evenbeeld is gemaakt, dus ook de homoseksuelen?

Hier is een parlementariër die de grondwet niet kent, want er staat duidelijk in dat we niet mogen discrimineren. Niet op ras, kleur, geloof of geaardheid!! Ik dacht dat zij een eed had afgelegd toen ze aangesteld werd, dat ze zwoor om de grondwet te handhaven! Volgens haar is onze bevolking gebaseerd op Bijbelse principes. Frappant is dat Campo Alegre, “the largest bordello in the Caribbean”, onze eigen Sodom en Gomorra, tijdens de oorlogsjaren met toestemming van de Rooms Katholieke Kerk opgericht werd.

Daar hoor je haar niet over: mensenhandel, prostitutie, drugs, drank en iets waar ze ontzettend bang voor is, dansen! Het leuke is dat de leider van haar eigen partij, de Pueblo Soberano, ook niet vies was van een stevige vrijpartij en ook links en rechts snoepte van de verboden vruchten. Mensen die in glazen huizen wonen, moeten niet met stenen gooien. Mijn vader zei altijd: als je de wereld wilt veranderen, begin dan bij jezelf.

Misschien moet mevrouw Raveneau een keer in retraite gaan en eens goed nadenken over wat ze wil zeggen en wat de consequenties zijn van haar acties.

Ik blijf lachen op deze klip. Nu moet ook uitkijken voor de bijbelzwaaiers. Ik kom óf op de brandstapel óf in de hel terecht! Ik zal contact opnemen met mijn verzekeringsagent om te kijken of ze een brandpolis voor me hebben.

2 reacties op “Ingezonden: De kruistocht van mevrouw Raveneau”

  1. Beter laten we deze obsessieve en homofobe kruisvaarder met rust dan wel in haar sop gaar koken. Lang zal zij niet meer op het pluche zitten.

  2. En toen was het even stil.. op het eilandje..