• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Rijksoverheid: Ronald PlasterkCURAÇAO – Minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties steunt het initiatief voor een ferryverbinding tussen Aruba, Curaçao en Bonaire. Dat zei hij tijdens de opening van de Koninkrijksconferentie. De verbinding zou een belangrijke bijdrage leveren aan de economie en de verbetering van goederen- en persoonsvervoer.

De afzetmarkt voor bedrijven wordt door een ferryverbinding veel groter. Daarnaast is het ook interessant voor de toerismebranche, scholing en werk. Een verbinding via het water maakt ook het reizen naar bijvoorbeeld familieleden op de andere eilanden goedkoper.

Haalbaarheidsstudie
Onlangs is er een haalbaarheidsstudie opgezet. In het onderzoek wordt er gekeken naar de nodige randvoorwaarden waaronder havenfaciliteiten en douane- en immigratieprocedures. Het is nog niet bekend wanneer dit onderzoek wordt afgerond.

Rol NL
Volgens Plasterk wil Nederland een actieve en coördinerende rol spelen in het proces. Dit door onder andere door technische ondersteuning, maar ook juridisch gezien.

5 reacties op “Plasterk steunt Ferry tussen ABC-eilanden”

 1. De regeringen doen mee, dus dat zinkend schip komt vanzelf wel!

 2. Plaskerk sponserde al eens een bootje dat voer in 2008 met de gay pride ? Nu hier ook ??? Ferry boot ? mhh.. tja Sneeuwitje en de 7 dwergen krijgt zo ook een andere betekenis… Arthur zal zich suf lachen.
  Overigens raar dat mevr. Leeflang niks nu niks zegt…
  Ferry tales

 3. commercieel niet haalbaar………

 4. Een kostbaar onderzoek is niet nodig. Informeer eens her en der waarom er geen ferry vaart en eerdere pogingen een vroegtijdige dood hebben beleefd.

 5. Beter een varend dan wen zinkend schip.