• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

RechtszaakCURAÇAO – Het Openbaar Minister (OM) op Aruba eist een celstraf van 2,5 jaar tegen de 46-jarige vader Steve Rekwest. Dat meldt Caribisch Netwerk. Hij wordt ervan verdacht zijn dochter ruim anderhalf jaar lang te hebben ontvoerd. Hij nam haar mee op vakantie naar Curaçao, maar kwam niet meer terug.

Met het bericht dat hij op kort familiebezoek gaat neemt Rekwest zijn toen 4-jarige dochter op 5 april 2013 mee van Aruba naar Curaçao. Zijn ex-vrouw, de Colombiaanse Natalia Marcela is akkoord gegaan met hun vakantieplannen. Ze spreken af dat Rekwest hun dochter op 7 april weer terug brengt. Maar Rekwest komt niet terug. Terwijl zijn ex-vrouw overbezorgd aan de bel trekt in Aruba, zit hij met hun kind ondergedoken bij zijn zus in Nederland.

Opsporingslijst
Ruim anderhalf jaar lang zwierf Rekwest samen met zijn dochter van stad naar stad. Altijd op de vlucht voor de politie want hij stond vermeld op de nationale opsporingslijst. Het meisje gaat in de tussentijd niet naar school. In januari besluit de familie van Rekwest dat de situatie niet langer houdbaar is en bellen de politie. Rekwest wordt gearresteerd en het kind wordt op 20 januari weer herenigd met haar moeder op Aruba.

Reden
Als reden voor het ontvoeren van zijn dochter geeft Rekwest, hij wordt bijgestaan door advocaat Gabri de Hoogd, dat zijn ‘labiele ex-vrouw’ niet goed voor hun kind zorgde. Naar eigen zeggen had hij al meerdere hulpinstanties aangeklopt maar werd hij niet gehoord. Marcela beweert het tegenovergestelde. Ondanks haar verwoede pogingen zou zij het nooit goed doen in de ogen van haar ‘perfectionistische ex-man’. De rechter doet op 2 juli uitspraak.

1 reactie op “Om eist 2,5 jaar voor ontvoering dochter”

  1. De perfectionist maakt de fout te denken dat hij perfect is.