• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

clean air everywhereCURAÇAO – Vertegenwoordigers van de wijken Julianadorp, Wishi/Marchena en Piscadera hebben zich verenigd in de stichting ‘Foundation Clean Air Everywhere’. De stichting zet zich in tegen de vervuiling en stankoverlast van de Isla-raffinaderij en de BOO-centrale. Indien nodig worden daarbij juridische stappen ondernomen om de overheid te dwingen hiertegen op te treden.

De stichting benadrukt dat hen niet gaat om de sluiting van de Isla-raffinaderij of de BOO-centrale. Wel willen ze dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en het volk van Curaçao beschermt als het gaat om de volksgezondheid.

Brief
In een brief aan minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur eist de stichting dat hij binnen vier weken optreedt tegen de stank en vervuiling. Statenleden hebben een kopie van de brief ontvangen met het verzoek Whiteman aan te spreken op de handhaving van de normen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de stichting kun je de website raadplegen. Je kunt ook een kijkje nemen op de Facebookpagina of een email sturen naar info@cleanaireverywhere.com.

3 reacties op “Wijken gaan samen strijd aan tegen Isla”

  1. Naar al die jaren werd het eens tijd dat er keiharde maatregelen genomen wordt tegen Isla–als het aan mij lag ging die hele Isla PLAT!!!Isla aanklagen bij de wereld gezondheids organisatie !!!Het is te gek voor woorden dat vroeger en nu een deel van de bevolking nog steeds de dupe zijn!!Daarbij een compensatie is ook terecht voor alle bewoners die hieronder geleden hebben en nog steeds lijden!!

  2. Een nobel streven. Ik vind de visie wel sterk. De missie is wel zwak. Raffinaderijen zullen altijd voor vervuiling blijven zorgen. Kijk naar de plannen van greentown. Meer werkgelegenheid en schonere woonomgeving dan nu.
    Blijf niet alleen lokaal actief maar zoek de internationale aandacht voor deze problematiek.

  3. Samen staan we sterk.